GUŽVA NA SUDU: Muratti i Vlahušić uvjereni u pobjedu, 'Srđevci' taje detalje

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Pravu gužvu ispred zgrade Županijskog suda u Dubrovniku napravili su danas političari Dubrovačko – neretvanske županije koji su došli predati svoje kandidature i kandidacijske liste za predstojeće lokalne izbore.

Listu za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika točno u podne predali su članovi koalicije stranaka SDP, HSU i BDSH i koalicija HNS, HSS i SHUS.  Svoje kandidature predali su i kandidati za gradonačelnike Andro Vlahušić (HNS),  čiji su zamjenici Nenad Vekarić i Željko Raguž (HSS), te Niko Šalja, čiji su kandidati za zamjenike Dragana Žitković i Goran Milić.

'Ova  lista je pobjednička,  spoj mladosti i iskustva,' rekla je Olga Muratti, dodavši kako je na listi velik broj mladih  ljudi, od čak 40 posto  i 10 žena te kako vjeruje u pobjedu, ali i podršku birača.

'Atmosfera je odlična, vjerujemo kako ćemo pobijediti i kako će Dubrovnik imati novog, starog gradonačelnika, ali i dva nova zamjenika,' rekao je Vlahušić dodavši kako će Željko Raguž biti zadužen za gospodarstvo i ekonomiju, dok će se akademik Nenad Vekarić  baviti društvenim djelatnostima, obrazovanjem i kulturom.

Niko Šalja se zahvalio svima koji su mu dali potpis potpore kao i aktivistima koji su ih prikupljali.

'Mi smo uvijek drugačiji, vidite koliko mladosti i ljepote ima na našoj listi. Ja sam najstariji, a ovo su sve mlade osobe koje su već izgradile svoje karijere i ne idu u politiku radi koristi,' kratko je novinarima prokomentirao i Pero Vićan, koji je predao listu stranke DDS.

Nakon  aktualnih vladajućih  u Dubrovniku, svoje kandidature na sud su došli predati i  ostali kandidati. Bili su tu i članovi HDZ-a koji su predali listu za gradsko vijeće čiji je nositelj Niko Bulić. 

Na sudu su bili i predstavnici inicijative Srđ je naš, koji su predali listu za Gradsko vijeće, čiji je nositelj Igor Miošić. Na pitanje o detaljima liste nije želio dati odgovor te je naglasio kako će sve biti poznato sutra. 

Predavanje lista i kandidatura  traje do danas u ponoć.  

 

Popularni Članci