HNS BEZ PREDSTAVNIKA NA SJEDNICI VIJEĆA Obradović: 'Od uljuđenog Dubrovnika nikad nećemo odustati'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
HNS danas neće prisustvovati sjednici Gradskog vijeća, izvijestio je to gradski vijećnik ove stranke Miho Obradović.

Obradović je pojasnio kako je riječ o "protestnoj noti" te da tom odlukom želi ukazati na, kako je nazvao, "pripremu cirkusa" od sjednice Gradskog vijeća.

- HNS će ostati konstruktivna oporba u Gradskom vijeću, ali moramo ukazati našim sugrađanima što se krije iza osmijeha i obećanja gradonačelnika. Mi zastupano drugačiji grad koji je slobodan i građanski i od takvog uljuđenog Dubrovnika nikad nećemo odustati - naveo je Obradović koji je mišljenja kako su sve točke dnevnog reda pred sjednicu Gradskog vijeća unaprijed dogovorene, a detaljne je pojasnio što smatra nekorektnim.

Posebno se osvrnuo na točke o izvješćima pojedinih gradskih poduzeća koje su formulirane kao "neprihvaćanje izvješća", a odnose se na Libertas, Sanitat i Vodovod.

- Pretpostavljam da to znači da gradski vijećnici neće ni raspravljati o tome jer točka koju je formirao gradonačelnik daje jasan naputak kako treba glasati da ne bi bilo zabune. Čudno je da ni direktori tih poduzeća nisu pozvani da opravdaju svoj rad i poslovanje jer sve je na sebe preuzeo gradonačelnik. Ne znam kako će on govoriti o poslovanju i odgovarati na pitanja - naveo je Obradović koji je prokomentirao i točku o dodjeli zakupa javnih površina.

- HDZ se godinama borio da odlučivanje o javnim površinama prebaci iz ruku gradonačelnika na Gradsko vijeće, a kada je to napokon ostvareno, danas to novom gradonačelniku ne odgovara pa bi on ponovo tu odluku prebacio natrag iz osobnih interesa - smatra Obradović koji je pozvao Frankovića da u povjerenstvo uključi i ugostitelje kao što je i obećao.

- Kao ugostitelj svjestan sam problema koje imaju i mislim da oni najbolje mogu zastupati svoje interese. No, gradonačelnik izgleda dobro obećava kao što dobro ruši - komentirao je Obradović. Pozvao je gradonačelnika da porazgovara s predstavnicima tvrtke Laguna Trade koji grade marinu na Lapadskoj obali.

- Trebao bi sjesti s njima, ali ne kako je to radio pred izbore već kao gradonačelnik koji štiti interes građana i grada . Također, nije dobro da imaju koncesiju pomorskog dobra za privremeni smještaj građevina na mjestu parkinga samo za šest tisuća kuna mjesečno što je premalo - naveo je Obradović te dodao kako je potrebno braniti interese grada.

Obradović je prokomentirao 40 dana gradonačelnika Mata Frankovića.

- HDZ je preuzeo vlast potpuno nespreman, a to vidimo najbolje iz proračuna i projekata kojih zapravo nema. Najavljivali su prvoga dana potpisivanje ugovora o žičari, no toga do danas nema. Najavljivali su i gradnju azila u 90 dana, no prošlo je već pola tog vremena. Trebali bi se vidjeti obrisi građevine, no ne znamo ni gdje će se graditi azil. Franković je jučer rekao da će biti gotov za godinu dana, ali moramo biti svjesni kako zbog komplicirane procedure teško da će biti i za njegova mandata - zaključio je HNS-ov gradski vijećnik Miho Obradović.

Aida Čakić

Popularni Članci