IMPRESIVNO! Pogledajte kako će izgledati novi hotel Belvedere (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon otvaranja izložbe na kojoj su predstavljeni natječajni radovi autora koji su sudjelovali na međunarodnom arhitektonskom pozivnom natječaju za idejno rješenje novog Hotela Belvedere u Dubrovniku te pobjednički rad 3LHD-a dubrovačkoj javnosti predstavljena je i video simulacija novog izgleda hotela.

Natječaj za idejno rješenje novog Hotela Belvedere proveden je u dvije faze, a od dvadeset i tri međunarodna arhitektonska ureda pozvana na natječaj njih trinaest je sudjelovalo u prvoj fazi. Za sudjelovanje u drugoj fazi odabrana su četiri ureda. Natječaj je u ime vlasnika parcele, tvrtke Vila Larus d.o.o. u vlasništvu Dr.Victora Vekselberga, proveo švicarski ured Fanzun AG. Projektno rješenje koje je predložio 3LHD pokazalo se kao najbolje i nagrađeno je prvom nagradom.

Nagrađeno rješenje 3LHD-a može se pogledati u videu u nastavku.

Podsjetimo, plansko rješenje DPU-a Belvedere koji je do nedavno bio na snazi više nije u skladu s potrebama daljnjeg korištenja i razvoja ovog područja te se pokrenuo postupak stavljanja izvan snage DPU-a Belvedere.

Izradi Izmjena i dopuna PPUG-a Grada Dubrovnika i GUP-a Grada Dubrovnika te istodobno provedbi postupka stavljanja izvan snage DPU Belvedere pristupilo se radi prilagodbe projektu revitalizacije turističkog kompleksa - hotel Belvedere, s ciljem omogućavanja kvalitetne provedbe tog prostora i realizacije hotelskog kompleksa najviše kategorije.

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša u procesu je donošenja prostorno-planske dokumetacije za taj dio predio koja je preduvjet kako bi se nakon usvajanja Plana moglo krenuti u ishođenje potrebnih građevinskih dozvola.

Popularni Članci