Iz Udruge prijevoznika Dubrovnik uputili pismo podrške taksistima povodom prosvjeda u Zagrebu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Povodom prosvjeda protiv Ubera u Zagrebu, u kojem sudjeluje stotinjak taksista iz brojnih hrvatskih gradova, uključujući i Dubrovnik, Udruga prijevoznika Dubrovnik uputila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Udruga prijevoznika Dubrovnik u cijelosti podržava nastojanja taksista za rješenjem gorućeg problema Ubera i njihovog načina rada u Republici Hrvatskoj.

Smatramo da država mora naći način da se ovaj problem riješi jer, s jedne strane za taksi i cestovni prijevoz putnika nameće pravila, a dok se mi njih pridržavamo, drugi ih izvrću i tumače zakon na njima odgovarajući način.

Nakon promjene zakona 2012. godine, toliko smo puta tražili usklađivanje zakona između Ministarstva turizma i Ministarstva prometa, ali to se nije dogodilo, niti će u narednom periodu.

Dok druge, vodeće europske zemlje štite svoje prijevoznike i taksiste, u nas se stvara nered.

Reda mora biti, ponajprije u Dubrovniku, i to na način da svi poštuju i drže se zakona, jer, od ovog posla u Gradu živi više od 300 malih i velikih tvrtki. Ni prošla vlast nije imala sluha za rješenja, nego je podupirala nered koji je sada prisutan.

U ime udruge:

Andrija Bratičević

Udruga Prijevoznika Dubrovnik‎

Popularni Članci