IZLOŽBA ORUŽJA, MIMOHOD I MISA Dubrovnik obilježava 25. obljetnicu VRO "Oslobađanje juga Hrvatske"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Dvodnevnim programom u subotu 28. i nedjelju 29. listopada svečano će se obilježiti 25. obljetnica vojno redarstvene operacije "Oslobađanje juga Hrvatske".

U subotu, 28. listopada i nedjelju 29. listopada od 8 do 18 sati u luci Gruž bit će izložen taktičko-tehnički zbor gdje će se moći razgledati naoružanje i vojna oprema Oružanih snaga Republike Hrvatske, a u subotu s početkom u 20:30 ispred crkve svetog Vlaha upriličit će se i koncert orkestra OS RH i klape "Sveti Juraj" HRM-a.

U nedjelju, 29. listopada, svečani program 25. obljetnice vojno redarstvene operacije "Oslobađanje juga Hrvatske" počinje budnicama ulicama Dubrovnika u izvedbi Orkestra OS RH u 8 sati, a nastavit će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen križa na Boninovu nakon čega će se u dubrovačkoj katedrali služiti sveta misa.

Nakon svete mise uslijedit će mimohod postrojbi koji će krenuti iz povijesne jezgre prema Pilama, Ulicom branitelja Dubrovnika, Vukovarskom ulicom, zatim Obalom pape Ivana Pavla II do gruške luke gdje se nastavlja svečanost obilježavanja 25. obljetnice vojno redarstvene operacije "Oslobađanje juga Hrvatske". U svečanosti obilježavanja sudjelovat će i borbeni avioni Oružanih snaga Republike Hrvatske te Krila Oluje koji će Dubrovčanima po prvi put prirediti zračni mimohod.

"Obavještavamo građane kako će tijekom svečanog obilježavanja 25. obljetnice vojno redarstvene operacije "Oslobađanje juga Hrvatske" u subotu 28. listopada i nedjelju 29. listopada biti uspostavljena privremena regulacija prometa te ovim putem molimo građane da poštuju upute redara i policijskih službenika na terenu i da se pridržavaju privremene regulacije prometa, te ih pozivamo na razumijevanje i strpljenje kako bi ova proslava protekla u što sigurnijem i dostojanstvenijem ozračju. Ovim putem, Grad Dubrovnik poziva sve sugrađane da se pridruže ovoj velikoj proslavi kako bismo dostojanstveno obilježili obljetnicu velike pobjede naših branitelja i junaka", poručili su iz Grada Dubrovnika.

Popularni Članci