ZAKUP SJEDALA Franković inzistira na jeftinijim zrakoplovnim kartama: 'Predstavit ćemo novi model subvencija za Dubrovčane'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Croatia Airlines
Dubrovački gradonačelnici godinama se bore s nacionalnim avioprijevoznikom za povoljnije cijene letova za stanovnike Dubrovnika koji idu u Zagreb.

Početkom svog mandata gradonačelnik Mato Franković krenuo je s oštrim kritikama i isticanjem problema, što je upozorio i premijera Plenkovića, oko avionskih linija. Franković smatra kako su građani Dubrovnika "građani drugog reda za Croatiju Airlines". Isto to istaknuo je i na jednoj od sjednica Gradskog vijeća i predsjednik Vijeća Marko Potrebica dodavši kako se Croatia Airlines "maćehinski odnosi prema stanovnicima krajnjeg juga".

Gradonačelnik Franković je tada najavio na pregovore s Upravom CA, te dodao kako će, ako ne nađe na razumijevanje, apelirati na novog avioprijevoznika.

Dokle je došlo s pregovorima provjerili smo s gradonačelnikom koji je istaknuo kako očekuje drugačiji model korištenja avionskih karata.

"Nakon što je dosadašnji predsjednik Uprave Krešimir Kučko podnio ostavku očekujemo od Vlade da izabere novu upravu nacionalnog avioprijevoznika s kojom će Grad Dubrovnik voditi razgovore o novom modelu", naveo je Franković pojasnivši kako bi bilo najbolje u budućnosti građanima Grada Dubrovnika subvencionirati prijevoz do Zagreba, ali ovaj put direktno, putem Croatia Airlinesa.

"Vjerujemo kako možemo zakupiti određeni broj sjedala za građane i na tome ćemo inzistirati. Na tu smo temu već razgovarali s predsjednikom Vlade i predsjednikom Sabora i očekujemo da ćemo to pitanje, koje zbilja opterećuje sve građane Dubrovnika, riješiti nakon što se imenuje nova Uprava CA", istaknuo je Gradonačelnik Franković koji je mišljenja kako će "nova Uprava sigurno prepoznati značaj Dubrovnika, ne samo kao najistaknutije hrvatske turističke destinacije, nego i grada u kojem žive građani" koji su prema gradonačelnikovom mišljenju u ovom slučaju "građani trećeg reda".

"Dubrovčani su izolirani od matice zbog nemogućnosti prolaska putem svog teritorija do Zagreba", dodao je Franković.

Inače, Građani Dubrovnika subvencije za zrakoplovne karte na relaciji Dubrovnik – Zagreb mogu ostvariti kroz projekt Zračni most podnošenjem zahtjeva tako što su dužni ispuniti formular te priložiti kartu, boarding pass, OIB i osobnu iskaznicu uz potpis kako kartu nije kupila pravna osoba. Iznos subvencije je 125 kuna za jednosmjernu kartu , odnosno 250 kuna po povratnoj karti.

Aida Čakić

Popularni Članci