KAO LONDON I PARIZ Hoće li se i u Dubrovniku graditi panoramski kotač?

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je danas predstavnika tvrtke SkyView Attractions Perryja Oerlemansa. Sastanku je nazočila i direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić.

Oerlemans je gradonačelniku Vlahušiću i direktorici Vlašić izložio koncept panoramskih kotača, poput onih u Londonu, Parizu i Rotterdamu, nakon čega se razgovaralo o mogućnostima gradnje sličnog projekta na području Dubrovnika. Panoramski kotač dodatna je turistička atrakcija, ali i mnogo više od toga, naglasio je Oerlemans. Postoje i  brojne dodatne prednosti, jer kotač nudi i jedinstveno mjesto za restorane i poslovne sastanke,  kao i otvaranje novih radnih mjesta, istaknuo je Oerlemans.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako je svakako riječ o zanimljivom i atraktivnom projektu, no za takvu gradnju trebalo bi udovoljiti svim urbanističkim uvjetima i ishodovati svu dokumentaciju i potrebne suglasnosti. Kako je ključ uspjeha ovog projekta adekvatna lokacija, kao optimalne u razgovoru su izdvojene Park Batala i gruška luka, u kojoj su uz budući terminal predviđeni i zabavni sadržaji.

Popularni Članci