KOJA SMIJADA Šef dao otkaz konobaru u dubrovačkom hotelu, a onda ga zvao natrag, jer nema tko raditi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ova priča najbolje ilustrira ogroman nedostatak ugostiteljskog kadra u Dubrovniku

Općepoznata je stvar da u Dubrovniku nedostaje brojnog kadra u ugostiteljstvu, a ova sljedeća priča će vam najbolje predočiti u kojim razmjerima. Iz naših izvora saznali smo da u jednom dubrovačkom hotelu (podaci poznati redakciji) jedan mladi konobar nije baš najozbiljnije shvaćao radne zadatke. Znao bi izaći vani, a ujutro je često kasnio na posao, nekad dva, nekad tri sata.

Šef je ispaljivao, ali mu je u početku tolerirao takvo ponašanje, upravo zbog manjka konobarskog kadra. Na kraju je ipak sve to otišlo predaleko, pa je bar menadžer našemu neotesancu dao otkaz. Međutim, nakon nekoliko dana, šef je shvatio da je bolje da mu radi i takav konobar, nego nikakav, pa je okrenuo čovjekov broj mobitela, rekao mu da je dobio pomilovanje, te da se vrati na posao.

Ova istinita priča iz dubrovačkog hotela najbolje svjedoči kakva je panika za radnicima. Došlo je do toga da je potpuno nebitna kvaliteta radnika, nego je jedino važno da se bilo tko zaposli, ni ne mora znati raditi svoj posao.

Možemo točno zamisliti kako izgleda prosječni razgovor za posao konobara u dubrovačkim hotelima. Došao neki mulac tražiti posao konobara, iako to nikad u životu nije radio. Budućeg šefa ta notorna činjenica uopće ne interesira, nego nešto drugo.

-Jesi li ti, dragi momče, ikad u životu bio u kafiću?

-Jesam – odgovori mladić iznenađeno.

-Jesi li vidio tamo nekog lika kako nosi tacnu, i na toj tacni poredana pića?

-Jesam – odgovori mladić iznenađeno.

-E to si sad ti. Sjajno, momče! Čestitam, primljen si na posao.

-Ali nećete me testirati znam li nositi tacnu, i govorim li strane jezike – upita mladić iznenađeno.

-Ne, momče, to je potpuno nebitno za ovu našu situaciju! Sutra krećeš s radom u 8. Vidimo se, nemoj kasniti!

Ali čak i ako debelo zakasni, ništa mu se neće dogoditi, jer nema tko raditi, pa neće dobiti otkaz.

Popularni Članci