KUPNJA ČINGRIJE NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA Poznato je za koliko će Grad od države kupiti vrijednu vilu

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Točka dnevnog reda pod nazivom Prijedlog zaključka o prihvaćanju ponude Republike Hrvatske od 7. studenoga 2017. za kupnju nekretnine u naravi kompleks  „Vila Čingrija“ trebala bi se naći na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 18. prosinca, kojom bi se prihvatila ponuda države prema Gradu za kupnju vile Čingrije. 

Kako stoji u materijalima za sjednicu Gradskog vijeća, Grad bi vilu Čingriju od države trebao kupiti za 17 510 000 kuna. Sredstva za kupnju navedene vile osigurala bi se u Proračunu za 2018. godinu, što je također jedna od točaka dnevnog reda za narednu sjednicu. Rok plaćanja kupoprodajne cijene je 30 dana od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Gradonačelnik Mato Franković još je sredinom rujna govorio kako se Grad uspio dogovoriti s ministrom državne imovine Goranom Marićem oko kupnje Čingrije.

„Riječ je o nekretnini od iznimnog značaja za Grad i građane. Ne želim ovaj prostor pretvoriti u zatvoreni privatni prostor pa će park ostati otvoren svima, a o namjeni unutrašnjeg prostora ćemo razgovarati nakon kupnje,“ izjavio je tada Franković.

Popularni Članci