Ljetni pljusak poplavio Dubrovnik (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Lenna Catt, Čitatelj, Marijana Puhjera, Goran Cvjetinović, Anamarija Plenković, Dora Nikolić, Patre Tomić, Željko Milković, JVP Dubrovački vatrogasci, Melina Novaković, Mara Perić, Nikolina Galić
Zbog velikih količina oborina u kratkom vremenu poplavile su ulice Dubrovnika. Više pogledajte u fotoglaeriji i video prilogu. Pale su 33 litre kiše po metru četvornom, javljaju Storm Chasers Dubrovnik. 

Nakon kiše i pljuska s grmljavinom do kraja dana očekuje se prestanak oborina i postupno razvedravanje. Umjereno do jako jugo koje je puhalo ujutro i prijepodne  oslabit će i prestati, a navečer će zapuhati umjerena bura.

Grmljavinsko nevrijeme nad Dubrovnikom, zbog velikih oborina stradala cesta (FOTO)

Prema dostupnim informacijama, u tijeku je više intervencija vatrogasaca, koji ispumpavaju stambene i poslovne objekte na Kantafigu, dok je na Ilijinoj glavici pod velikom količinom vode pukao asfalt na cesti.

JVP Dubrovački vatrogasci u prvih sat premena imali su desetak intervencija, a najkritičnije je područje Kantafiga, Uvale Lapad, Rixos Libertas, povijesna jezgra. 'Slapovi' se mogu vidjeti i na području Ulice Andrije Hebranga i Kunske ulice. Na terenu je trenutno 12 vatrogasaca sa šest vozila.

Tijek događaja pratite na Dubrovačkom dnevniku...

Popularni Članci