Maro Kristić brani ministra: Plagiranje jedne rečenice nije veliki krimen

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Maro Kristić opet je objavio svoju redovnu kolumnu u Glasu Grad, ovaj put bez teških pravopisnih grešaka. Bravo Maro! No, iako se čini kako je Kristić napredovao i kako cijeni obrazovanje, u svojoj kolumni sadržajem je te teze u potpunosti pobio. Njemu, naime, i nije preveliki krimen plagirati u znanstvenom radu. Ovako to vidi Kristić: 

'Gdje su tu kriteriji, sjetite se njihove prošlogodišnje hajke na ministra kulture, gospodina Hasanbegovića, koji se u mladosti slikao s ustaškom kapom. Danas za njih Ministar ne može biti osoba koja je možebitno plagirala jednu rečenicu svog doktorskog rada, a gradonačelnik može biti osoba pravomoćno osuđena za najteža kaznena djela? Normalno bi bilo da ne mogu ni jedan ni drugi iako je puno veći krimen na onome tko je pravomoćno osuđen. Pametnome dosta,' zaključio je Kristić.  

Maru Kristiću dakle ni ustašluk, ni plagiranje i nisu baš preveliki krimen. Pitanje je samo iznosi li Kristić svoj osobni stav ili stav Kandidacijske liste grupe birača Srđ je Grad, kako mu stoji u potpisu. No, s obzirom na njihovo jučerašnje priopćenje, čini se kako o plagiranju u znanosti ne razmišljalju jednako. 

NE MOŽE BEZ DA UĐE Jesu ili se Srđevci konačno odrekli Mosta?

O TEMPORA, O MORES! Jeste li pročitali 'kolumne' Kristića i Bezića u Glasu Grada?

Popularni Članci