MINISTAR TURIZMA U GRADU Cappelli obećao rješavanje problema radne snage tijekom sezone, najavio raspisivanje natječaja za Hotele Maestral

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Julia Mačinković
Ministra turizma Republike Hrvatske Gari Capelli stigao je u Dubrovnik na sastanak s turističkim dionicima dubrovačkog područja.

Prije sastanka, Cappelli se na Stradunu družio s turistima i građanima te kandidatom za gradonačelnika Matom Frankovićem, kandidatkinjama za zamjenice gradonačelnika Jelkom Tepšić i Orlandom Tokić, županom Nikolom Dobroslavićem te državnim tajnikom Franom Matušićem.

Tom prilikom, ministar turizma kazao je kako će današnji sastanak s turističkim dionicima pokazati koliko je ovo područje spremno za nadolazeću sezonu.

Gari Capppelli na Stradunu je iskazao i svoju punu podršku HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Matu Frankoviću te Nikoli Dobroslaviću koji se u drugom krugu bori za svoj treći mandat župana. 'Ovi sjajni ljudi, na čelu sa županom Dobroslavićem i budućim gradonačelnikom Frankovićem imaju znanje i viziju razvoja, zapošljavanja u Dubrovniku i siguran sam da će mi to na današnjem sastanku potvrditi predstavljajući svoje projekte. Mislim da ovaj grad i ova županija s ovakvim ljudima na čelu može postizati još veće uspjehe', naglasio je Cappelli.

Ministar turizma osvrnuo se i na problematiku nedostatka radne snage u turističkom i ugostiteljskom sektoru tijekom sezone. 'to je problem koji traje još od ulaska u Europsku Uniju. nismo se dovoljno dobro pripremili i ovo je bilo očekivano', kazao je Cappelli te dodao da Vlada RH ima svoj program ta kako ćemo ove godine morati malo pričekati no kako će se ovo pitanje riješiti kroz kompetencije i dualna školovanja.

Na novinarski upit o Hotelima Maestral ministar je rekao kako je Upravi produžen mandat na 6 mjeseci. 'Ovih dana raspisuje se natječaj i radi se na pripremi za njega. Znamo da ima kvalitetnih investitora koji bi u uložili u Hotele Maestral. Dubrovnik je to zaslužio', kazao je Cappelli.

HDz-ov kandidat za gradonačelnika Mato Franković istaknuo je kako mu je čast i zadovoljstvo što je ministar turizma, najvažnije gospodarske grane u Dubrovniku, došao dati podršku njemu i županu Nikoli Dobroslaviću. 'Dubrovnik nikad dosad nije imao gradonačelnika koji dolazi iz turističkog sektora. Ovo će biti prvi put da ću ja, kao budući gradonačelnik, doći na čelno mjesto iz turizma poznavajući sve probleme i sve ono što je potrebno za Grad Dubrovnik', zaključio je Franković.

Popularni Članci