Na ruti Zagreb - Sarajevo – Dubrovnik obilježena stota godišnjica od početka I. svjetskog rata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: TZ
Danas poslijepodne na Brsaljama ispred TIC Pile Turističke zajednice grada Dubrovnika stigao je biciklist prof. Tomica Plukavac, koji je službeni ambasador   IIPT (International Institute for Peace through Tourism- Međunarodnog institua za mir kroz turizam)  u Hrvatskoj.

Plukavac je krenuo na bicikliranje kroz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu obilježavajući na ovaj način stotu godišnjicu početka Prvog svjetskog rata. Posjetio je Sarajevo i poprište atentata  na Latinskom mostu, obišao Međugorje i Mostar, te Metković, a svoju rutu završava u Dubrovniku.

Tomislava Plukavca na Pilama su dočekali ravnateljica FA „Linđo“ambasadora mira insituta IIPT od 2012., Josipa Pavlović,  te predsjednica SKAL kluba Dubrovnik  Mirjana Kovačević, s obzirom da je SKAL klub pridruženi član IIPT (International Institue for Peace through Tourism),te  Hrvoje Ljubimir  iz agencije Adria Congress ,kao i dvije lijepe kostimirane Linđovice . Biciklisti Tomislavu Plukavcu su uručeni  i prigodni pokloni u ime TZ grada Dubrovnika, nakon čega se otišao odmoriti za večerašnji nastup FA Lindja u okviru Dubrovačkih ljetnih igara.

Popularni Članci