NAJSKUPLJI U HRVATSKOJ Evo koliko iznosi prosječna cijena kvadrata stana u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: lk
Prosječne tražene cijene stanova oglašavanih tijekom srpnja na Crozilla.com bilježe porast vrijednosti od 0,5 posto na mjesečnoj, te 4,6 posto na godišnjoj razini. U odnosu na isti mjesec 2015. godine, srpanjske su cijene porasle za 1,6 posto.

Najviše cijene stanova tijekom srpanja su ostale na području Dubrovnika gdje se, prema podacima oglasnika Crozilla.com, za „kvadrat“ u prosjeku tražilo čak 3796 eura – što je 2 posto manje no prethodni mjesec. Visoke su cijene zabilježene i u Opatiji, gdje su porasle za 1,7 posto te su u prosjeku iznosile 2933 eura po metru kvadratnom.
Srpanjske cijene stanova u Splitu bile su 2 posto više no mjesec ranije, te su se popele na 2321 euro po metru kvadratnom.
U Puli se za „kvadrat“ stana tražilo 1384 eura, što je 1,4 posto više no mjesec ranije.

Zadar, prema podacima oglasnika Crozilla.com, bilježi blagi porast od 0,1 posto, a cijena četvornog metra u prosjeku je iznosila 1880 eura.
Porast cijena stanova od 1,2 posto bilježe Senj, u kojem se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1220 eura, te Šibenik gdje je prosječna tražena cijena iznosila 1583 eura po metru kvadratnom.

Najniže cijene stanova zabilježene su u gradovima u unutrašnjosti – od kojih samo Zagreb i Varaždin imaju cijene „kvadrata“ iznad 1000 eura. Prosječna tražena cijena metra kvadratnog stana u Sisku je iznosila 721 euro, u Bjelovaru 836 eura, u Slavonskom Brodu 864 eura, dok Osijek, prema podacima oglasnika Crozilla.com, bilježi prosječnu oglašavanu cijenu od 954 eura.

U Varaždinu je zabilježen mjesečni pad cijena stanova od 0,3 posto, a srpanjska cijena metra kvadratnog iznosila je 1099 eura.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tražene cijene stanova u Zagrebu porasle za 0,5 posto, a za „kvadrat“ se u prosjeku tražilo 1684 eura.

Najveća potražnja za stanovima u Zagrebu i Puli

Tijekom srpnja se na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju u Zagrebu i Puli, a zatim u Splitu, Zadru i Osijeku.
Kada je riječ o Zagrebu, centar je i dalje dio grada u kojem je potražnja za stanovima izrazito velika.
Osim u središtu grada, vladala je velika potražnja i za stanovima na Trešnjevci, a zatim i u Dubravi, Maksimiru te na Jarunu.


Stranci koji su tijekom srpnja pokazali interes za stanovima koji su se prodavali putem oglasnika Crozilla.com, najviše su pretraživali one u Zagrebu, Puli, Makarskoj, Splitu i Umagu, a najčešće su dolazili iz susjede BiH, zatim Njemačke, Švicarske, Austrije, Švedske i Slovenije.

Popularni Članci