NAKNADNA PAMET: Vijećnici uveli nova pravila za parkiranje

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Nikša Klečak
Prijedlog odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku danas je jednoglasno usvojen na sjednici Gradskog vijeća. 

Kako je rekla HNS-ova vijećnica Matija Čale Mratović, ovim je ispravljeno sve ono što je napravljeno prije godinu dana, kada se prozivalo tadašnjeg direktora Sanitata Valentina Dujmovića te tražila njegova smjena. Ovakva odluka, za razliku od prethodne, dobila je suglasnost Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Novost je kako je gornji dio parkinga kod žičare namijenjen stanovnicima Gradskog kotara Grad, a svi oni koji žele tamo parkirati moraju imati dubrovačke registracijske oznake te prebivalište na navedenom mjestu.

'Time ćemo napraviti razliku između onih koji stvarno tamo žive od ostalih. Osim toga, ljudima koji žive u drugim dijelovima grada lakše je naći parking,' izjavio je Marko Potrebica (HDZ).

'Mijenja se dio odluke koji se odnosi na Gradac koji će i dalje biti rezerviran za pretplatnike, međutim sad će oni koji nemaju tu pretplatnu kartu dobiti višesatnu kartu,' izjavio je Potrebica.

Dnevna karta je, kako tvrdi, bila nepoštena te je sada uveden model po logici koliko si parkirao toliko platiš.

'Kako se ne bi događalo da plaćaju samo oni koje se uhvati na djelu, uveli smo i plaćanje od 50 kuna koja se plaća na ime troška izdavanja karte i djelatnika Sanitata,' dodao je. 

Ljubomir Nikolić ispred 'Srđevaca' slikovito je pojasnio drugi dio novosti.

'Ostaje odredba kako je temeljni oblik karata onaj u trajanju od jednog sata, prema čemu se izdaju dnevna i poludnevna karta, ali ne kao kazna nego kako odluka kupca da kupi neku od karata,' kazao je.

Što je sve novo po pitanju parkinga, pogledajte OVDJE

Popularni Članci