NEPREPOZNATLJIVO! Pogledajte kako će izgledati jedna dubrovačka ulica nakon rekonstrukcije (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Grad Dubrovnik
Završen je izvedbeni projekt uređenja Ulice Miljenka Bratoša. Nakon što je isti predstavljen gradonačelniku Andru Vlahušiću i stručnim službama Grada Dubrovnika zahvaljujući petominutnoj video simulaciji i građani mogu vidjeti kako će ova gradska prometnica izgledati nakon rekonstrukcije planirane u 2017. godini. 

Projektom koji obuhvaća dionicu od benzinske pumpe na Orsanu do kružnog toka na Pošti Lapad u dužini od 400 metara povećat će se razina prometne sigurnosti.

Osim same ceste uredit će se nogostup s obje strane ceste u dužini od 1,5 do 3 metra. Postavit će se nova javna rasvjeta, prostor za odlaganje otpada i osigurati ukupno 33 parkirna mjesta, dok će se čitav potez hortikulturno urediti i „ozeleniti“. Projektom je predviđena i brojna urbana oprema; klupe za odmor, pješačka rasvjeta, parking za bicikle, fontana s pitkom vodom....

Projektna dokumentacija bit će zgotovljena kroz iduća dva tjedna, a sredstva za izvođenje radova predvidjet će se u proračunu za 2017. godinu.

Paralelno, u tijeku je i izrada projekta uređenja trga na Pošti Lapad, a isti će se do kraja godine predstaviti javnosti. I ova investicija planirat će se u proračunu za iduću godinu. 

Popularni Članci