Nikola Obuljen o mogućem imenovanju na čelno mjesto Blagih djela: 'Važno je da Zaklada humanitarno djeluje, ostalo je irelevantno'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Na idućoj sjednici Gradskog vijeća bit će imenovan upravitelj Zaklade Blaga djela.

Dubrovački gradski vijećnici na prošloj sjednici Gradskog vijeća, petoj po redu, kao naknadnu točnu dnevnog reda uvrstili su prijedlog o imenovanju članova Upravnog vijeća Zaklade. Naime, većinom glasova je odlučeno kako će u Upravnom vijeću Zaklade Blaga djela biti Mario Dujić, Kruno Težak, Maro Kristić, Terezina Orlić i Nada Medović. Izazvalo je to žustru polemiku gradskih vijećnika, posebno HSS-ova Vida Bogdanovića koji je kazao kako se imenovanjem pojedinih članova Upravnog vijeća politika uvukla u Zakladu.

Gradonačelnik Franković demantirao je navedene kritike te je najavio kako će na idućoj sjednici Nikolu Ćića Obuljena predložiti kao novog/starog upravitelja Zaklade Blaga djela. Tako će u ponedjeljak na najavljenoj šestoj sjednici Gradskog vijeća, kao redovite točke dnevnog reda, biti rješenje o poništenju Rješenja o imenovanju vršitelja dužnosti upravitelja Zaklade Blaga djela i Prijedlog rješenja o imenovanju upravitelja Zaklade Blaga djela.

- Ja ne bih komentirao ništa previše dok ne vidim što će biti - kazao je Nikola Obuljen za Dubrovački dnevnik o najavi svog ponovnog imenovanja na čelno mjesto Zaklade dodavši kako zahvaljuje gradonačelniku Frankoviću na povjerenju te da će prihvatiti odluku kakva god bude.

- Drago mi je da će to biti konačno riješeno. Sada imam Upravno vijeće i Zaklada će početi raditi onako kako treba - kazao je Obuljen pojasnivši kako je Upravno vijeće imalo mandat do konca studenog 2012. godine i nepunih pet godina je prošlo do formiranja novoga.

O tome je li se politika uvula u Zakladu Obuljen je naglasio kako se ne želi time baviti.

- Drago mi je da će kriza u odnosima Zaklade i Grada konačno biti riješena. Svi će pratiti što radi Zaklada koja postoji sedam stoljeća, a nije bitno tko je tu. Važno je da se pomaže velikom broju pojedinaca i obitelji, da imovina ostaje i da djeluje humanitarno što je ključ i smisao postojanja. Irelevantno je pitanje je li tu sad neki Obuljen, sutra ili ga neće biti nikako - zaključio je za Dubrovački dnevnik vršitelj dužnosti upravitelja Zaklade Blaga djela Nikola Ćićo Obuljen.

A. Čakić

NAKON SEDAM GODINA Imenovano Upravno vijeće Blagih djela uz žestoku raspravu 'je li se politika uvalila u Zakladu'

Popularni Članci