Novi festanjuli: Stijepo Brailo i Antun Skurić

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački biskup Mate Uzinić imenovao je i predstavio javnosti na božićnom prijamu u četvrtak 20. prosinca u Dubrovniku nove festanjule nadolazeće Feste sv. Vlaha. To su: gospodin Stijepo Brailo iz redova pomoraca i gospodin Antun Skurić iz redova obrtnika.
Gospar Stijepo Brailo, kapetan duge plovidbe, sin pok. Miha i pok. Luce rođene Butijer, rođen je u Dubrovniku 22. ožujka 1960. godine. Odrastao je uz roditelje poljodjelce u Močićima (Župa Čilipi). Kršten je u crkvi sv. Andrije, a pričešćen i krizman u Čilipima. Osnovnu školu pohađao je u Močićima i Čilipima, a Srednju pomorsku u Dubrovniku. Višu pomorsku školu završio je u Dubrovniku s naslovom inženjera pomorskog fakulteta. Od 1990. god. plovi kao kapetan i zapovjednik na brodovima duge plovidbe. Godine 1983. vjenčao se s Katarinom r. Malić u crkvi sv. Mihajla na Lapadu. Imaju kćer Luciju.
Gospar Antun Skurić, zanatlija mehaničar, sin pok. Jaka i pok. Marije rođene Korić iz Čilipa rođen je u Dubrovniku 30. kolovoza 1949. godine. Pokojni otac je bio poljodjelac, a majka domaćica. Osmogodišnju školu završio je u Čilipima, a srednju školu u Dubrovniku. Po zvanju i zanimanju je visokokvalificirani mehaničar. U Čilipima je primio sakramente kršćanske inicijacije. Vjenčao se s Edom rođenom Burin u župi Čilipi, te imaju troje djece: Mariju, Martinu i Nikolinu.
Tajnim glasovanjem od osmorice predloženih festanjula iz Bratovštine sv. Vlaha 5. studenog su izabrana ova dva člana, te predložena dubrovačkom biskupu da ih imenuje festanjulima Feste sv. Vlaha 2013., što je biskup i učinio.
Angelina Tadić

Popularni Članci