NOVIH OSAM GRUPA Radovi na vrtiću 'Pčelica' gotovi do početka svibnja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Radovi na izgradnji potpornog zida Dječjeg vrtića „Pčelica“ ušli su u završnu fazu. Investicija izgradnje zida vrijedna milijun pokrenuta je prošle godine, a završetak radova očekuje se do 1. svibnja ove godine.

Riječ je o „nultoj“ fazi najavljenog projekta rekonstrukcije i proširenja vrtića u Novoj Mokošici definiranog Strategijom razvoja predškolskog odgoja do 2030. godine, a Grad Dubrovnik putem ustanove Dječji vrtići Dubrovnik pokreće izradu projektne dokumentacije.

Ovim ulaganjem kapacitet „Pčelice“ kao i u slučaju vrtića „Palčica“ povećat će se za osam odgojno-obrazovnih grupa, a prema planu diobe ustanove Dječji vrtići Dubrovnik, mokoški vrtić bit će i sjedište jedne od tri nove ustanove. Stoga su projektnim zadatkom predviđeni i prostori za upravu, stručne službe i druge sadržaje koji su potrebni za samostalno funkcioniranje nove ustanove.

Uz dogradnju i nadogradnju „Palčice“, Grad Dubrovnik kreće u proceduru izrade dokumentacije za nadogradnju dječjeg vrtića u Zatonu. Vrtić je, podsjetimo, otvoren u travnju prošle godine kada je neiskorišteni prostor društvenog doma uređen i prenamijenjen u vrtić. Još tada otvorena je mogućnost nadogradnje kata kojom će se, uz postojeće dvije, osigurati uvjeti za smještaj dvije nove grupe. 

Popularni Članci