OGORČENI RODITELJI 'Sramota, muški pijanci, pokraj vrtića Ciciban, vade onu stvar iz gaća ispred naše djece'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Policija i komunalni redari, gdje ste?

Više ogorčenih roditelja javilo se u redakciju Dubrovačkog dnevnika kako bi se požalili na stanje koje svakodnevno proživljavaju ispred dječjeg vrtića Ciciban u Solinskoj ulici kada dolaze po svoje dijete. Kako su nam ispričali, tamo se gotovo svakodnevno okuplja poveća grupa muškaraca, koja kupuju pivo u obližnjem dućanu, te ga ispijaju naslonjeni na ogradu od vrtića, gdje se djeca igraju.

-Naravno, pošto piju pivo, često im se dođe mokriti, pa piške odmah pokraj vrtića, možda metar, dva udaljeni od djece, koja se igraju u dvorištu, posebno kada su ovako lijepi dani. Zamislite tu scenu: djeca gledaju stare pijance kako vade onu stvar i piške. To mjesto gdje mokre puno je smeća, a slomili su i ogradu kako bi se imali gdje mokriti – javljaju nam ogorčeni roditelji, te dodaju da je žalosno što se njihovoj djeci u najranijem djetinjstvu daje jako loša slika odraslih.

-Je li djeca moraju gledati svaki dan kako odrasle osobe ispijaju pivo? Djeca u toj dobi upijaju što odrasli rade, pa će im model pijenja alkohola biti normalan kada dođu u stariju dob – žale se roditelji.

Posebno su ogorčene majke, koje kažu da im muški pijanci često dobacuju seksističke uvrede, dok odvode svoje dijete iz vrtića. Pozivaju policiju i komunalne redare da stanu na kraj s ispijanjem alkohola ispred dječjeg vrtića.

-Sigurno ti pijanci nisu loši ljudi, vjerojatno i dio njih ima teške životne priče, ali zaista pijenje i mokrenje ispred vrtića nije nikako lijepo. Neka odu negdje drugo gdje nema djece. Ima dole ispod puta Konzum, i nikome neće smetati – kažu ogorčeni roditelji.

Podsjetimo, u Dubrovniku nije zabranjeno pijenje alkohola na javnim mjestima, ali je zabranjeno opijanje na javnim mjestima, a ispred dječjeg vrtića Ciciban riječ je upravo o konstantnom opijanju.

Popularni Članci