Osnovna škola Ivana Gundulića na konferenciji EU poduzetničkih škola

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Oš Ivana Gundulića
Osnovna škola Ivana Gundulića na 1. konferenciji EU poduzetničkih škola RH.

U utorak je, 11. travnja, u OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom održana 1. konferencija europskih poduzetničkih škola iz Hrvatske.

Na konferenciji su predstavnici desetak hrvatskih škola, koje su svojim rezultatima i poduzetničkim uspjesima postigle status i naslov EU poduzetničkih škola, razmijenili iskustva s područja razvoja poduzetničkih kompetencija i promicanja poduzetničkog učenja u svojim školama. OŠ Ivana Gundulića je svoje mjesto na konferenciji zaslužila dvogodišnjom provedbom međunarodnog projekta „Učenje ranog poduzetništva“ ostvarenog uz podršku DURA-e. Skupu su nazočili ravnateljica škole Vedrana Elez i učiteljica Tonka Brailo.

Rezultat konferencije je oblikovanje zajedničke Izjave koja će se uputiti donositeljima važnih odluka s ciljem jačeg uključivanja poduzetničkog učenja u hrvatski odgojno-obrazovni sustav.

Na konferenciji su sudjelovali i skupu se obratili Efka Heder, ravnateljica Regionalne agencije za razvoj poduzetničkog učenja (SEECEL) sa suradnicima, Vesna Marović, viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Ana Brusić, direktorica za malo i srednje poduzetništvo u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

Popularni Članci