Ova turistička branša Dubrovniku je donijela milijune, a sad je u znatnom padu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Kružnih putovanja stranih brodova po hrvatskom Jadranu u srpnju je bilo 7,5 posto manje nego u istom lanjskom mjesecu, dok ih je na razini sedam mjeseci bilo 15,2 posto manje, čime je nastavljen negativni ovogodišnji trend tih putovanja, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

U sedam mjeseci 335 kružnih putovanja stranih brodova po Jadranu znači i 60 manje tih putovanja nego u lanjskih sedam mjeseci, dok je putnika na njima došlo 13,1 posto manje ili 467 tisuća.

Brodovi su u tom razdoblju na Jadranu i boravili kraće, odnosno zabilježeno je ukupno 737 njihovih dana boravka, što je gotovo 20 posto manje dana nego lani, piše Jutarnji list.

Brodovi su na ta putovanja u Hrvatsku stizali pod zastavama ukupno 11 zemalja svijeta, no kao i prijašnjih godina najviše ih je u sedam mjeseci, 81, bilo pod zastavom Bahama, a potom 79 s Malte, dok je pod zastavama ostalih zemalja stiglo manje od po 50 kruzera na Jadran.

Također uobičajeno, brodovi su najviše dolazili u Dubrovnik, čija je luka zabilježila 267 posjeta kruzera u sedam mjeseci, što sa 107 slijedi Split te Korčula sa 69, a potom Zadar, Hvar, Šibenik, Rovinj i druge.

Popularni Članci