Ovo su najgori restorani u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Donosimo pet najgorih restorana u Dubrovniku prema ocjenama korisnika

Pregledali smo ocjene korisnika dubrovačkih restorana na najpoznatijem svjetskom turističkom portalu Trip Advisor, te pokušali doći do najgorih restorana u Dubrovniku gledajući tamošnje ocjene. U obzir smo uzeli da ukupna ocjena ugostiteljskog objekta ne smije biti tri – odnosno average (prosječan) - te da moraju imati najmanje 10 'reviewova' kako bismo što više izbjegli manipulacije .

Prema tim kriterijima korisnika Trip Advisora što se tiče hrane, najgori ugostiteljski objekt u Dubrovniku je pizzerija Đardin. Ukupna ocjena lokala je dvica, a neki od korisnika pišu da su tamo pojeli najgoru pastu u životu. Drugima nije ni pizza sjela.

Iza Đardina slijedi restoran Gusti koji je čak 51 put ocjenjem najgorom mogućom ocjenom – terrible - odnosno užasno. Ukupna ocjena je poor, odnosno jadno.

Potom dolazi konoba Uvala koja je također najviše puta ocijenjena s 'terrible', čak 7 puta od ukupno 22 'reviewa'. Iza 'terrible' slijedi 'poor' s šest puta.

Na četvrtom mjestu neslavne tablice je buffet Zvonik koji je također najviše puta od korisnika dobio najnegativniju moguću ocjenu. Od ukupno 56 reviewova čak 25 puta je bio 'terrible' i devet puta 'poor'.

Još jedan prilično loše ocijenjeni restoran je konoba Longo koja je od 73 'reviewa', dobila čak 35 puta jedinicu i 8 puta dvicu naspram samo 13 četvrtica i petica.

Ugostiteljski objekti Longo, Zvonik i Uvala imaju sveukupnu ocjenu 2 i pol, odnosno između 'jadno' i 'prosječno'.

Da se razumijemo, ocjene korisnika Trip Advisora ne moraju biti, niti su najrealnije moguće mjerilo kvalitete pojedinog ugostiteljskog objekta. Naime, mnoge ocjene su lažne i vlasnicima restorana ih pišu (ne)prijatelji, te na taj način nepravedno podižu ili spuštaju ukupnu ocjenu, bez da su ikad kročili nogom u pojedini ugostiteljski objekt.

Stav redakcije Dubrovačkog dnevnika ne mora se nužno poklapati s ovim rezultatima, jer mi samo prenosimo ocjene korisnika s najpoznatijeg svjetskog turističkog portala, a vi sami procijenite koliko su te ocjene istinite ili lažne.

Popularni Članci