PADAJU TEMPERATURE Evo kakvo nas vrijeme čeka sljedećih dana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/Pixsell
Sunca nad Hrvatskom jutros gotovo ni nema. Cijelu zemlju zahvatio je val zahlađenja, a u 6 sati najniža temperatura izmjerena je na Zavižanu, -2,1 stupanj. Jutros je u Dubrovniku temperatura iznosila 14.7 stupanj.

Zbog obilne kiše u Rijeci, dijelovi grada bili su pod vodom, a problemi zbog padalina nastali su i u Vodicama. Srećom, s prestankom kiše, voda se povukla te se stanje normaliziralo, dok je na Platku pao i prvi ovogodišnji snijeg.

Samo za osobna vozila, zbog olujnog vjetra, otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, a obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog-DC50 i DC27, izvijestio je HAK.

Zbog bure u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen, katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Katamaranska linija 9603 – Jelsa – Bol – Split će isploviti na relaciji Stari Grad – Bol – Split, polazak iz luke Stari Grad je u 6 sati. Ostali trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, piše HRT.

Vrijeme danas

I tijekom današnjeg dana, ponegdje će biti kiše, posebice u istočnim dijelovima zemlje. U Slavoniji, Baranji i Srijemu bit će kišovito i vjetrovito, a temperatura će se kretati između 8 i 11 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj također će biti oblačno, mjestimice s kišom, puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, potencijalno s jakim udarima. Tem,peratura neće biti puno viša nego na istoku zemlje – između 7 i 12 stupnjeva.

Sjeverni Jadran i gorski predjeli zemlje također je provesti oblačan i kišan dan. Padaline će prvo stati u Istri, u cijeloj regiji će zahladiti; puhat će umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura i tramontana, ponegdje i s olujnim udarima koja bi mogla uzrokovati probleme podno Velebita.
Na srednjem Jadranu puhat će jaka, na udare i olujna, bura i tramontana. Ostat će pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a temperatura tijekom dana neće prelaziti 17 stupnjeva.

Na jugu zemlje također oblačno, uglavnom s pljuskovima i grmljavinom. Umjereno i jako jugo i jugozapadnjak okrenut će na buru i tramontanu. Temperatura će također pasti te će se kretati između 14 i 19 stupnjeva.

Vrijeme sutra

U unutrašnjosti zemlje u utorak će slijediti djelomično razvedravanje dok će na istoku zemlje još uvijek biti kiše. Od utorka bi trebalo uslijediti razvedravanje, ali će ujutro biti magle. Dnevna temperatura mogla bi blago porasti.

Na Jadranu će od utoraka biti pretežno sunčano, uz mogućnost lokalne kiše. Bura i tramontana puhat će još sutra, a potom potpuno oslabjeti.
S krajem tjedna nad cijelu zemlju stiže novi val padalina, javlja HRT u svojoj prognozi.

Popularni Članci