PODIZANJA PLAVE ZASTAVE Gradonačelnik Grada Mato Franković prisustvovao svečanosti (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković prisustvovao je danas svečanosti podizanja Plave zastave u ACI marina Dubrovnik, a koju dodjeljuje Foundation for Environmental Education – FEE.

Prilikom podizanja Plave zastave gradonačelnik Franković zahvalio se dosadašnjim kolegama i suradnicima ACI marine Dubrovnik ističući kako je ACI marina Dubrovnik posljednjih osam godina doživjela vizualne promjene kao i promjene sadržaja koje su je lansirale u sam vrh ponude tržišta.

Gradonačelnik Franković kazao je i kako je dosta projekata ostvareno posljednjih godina, ali kako je i započeto dosta projekata koje treba realizirati.

'ACI marine Dubrovnik su i gosti grada Dubrovnika i vjerujemo da će to tako ostati. Svima vama želim što veći broj plavih i zelenih zastava jer one su pokazatelj brige i zaštite okoliša ne samo na području Rijeke dubrovačke nego i diljem Grada', kazao je gradonačelnik Mato Franković dodajući kako je Rijeka dubrovačka bila mjesto gdje se odmarala dubrovačka vlastela, a s dolaskom modernijih vremena njena uloga je ostala ista, ali na jedan noviji i suvremeniji način.

Već više od 15 godina ACI marina Dubrovnik okrunjena je Plavom zastavom za besprijekornu čistoću mora i zaštitu okoliša, dok je u akciji Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku četiri godine zaredom (2010., 2011., 2012 i 2013.) proglašena najboljom marinom na Jadranu (u kategoriji marina od 250 do 450 vezova), a 2016. godine za treće mjesto u kategoriji srednje velikih marina također je nagrađena Turističkim cvijetom – kvaliteta za Hrvatsku. 

Popularni Članci