DDS I ORLIĆ NAJAVILI: Dubrovčanima potpuno besplatne jaslice i vrtić od rujna 2017.

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IB
Predsjedništvo Dubrovačkog demokratskog sabora jednoglasno je podržalo prijedlog nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Grada, Terezine Orlić o potpuno besplatnom smještaju za dubrovačku djecu u jaslicama i vrtiću od 1. rujna 2017.

Predsjedništvo DDS-a također je podržalo i sa Orlić usuglasilo stav da je potrebno odmah prići rješavanju imovinsko-pravnih pitanja i projektiranju novog vrtića sa svim najsuvremenjim pedagoškim standardima, kako bi izgradnja istog započela 2019., u trećoj godini mandata buduće Gradonačelnice.

Lokacija novog suvremenog vrtića se predviđa na području Solituda ili Medareva.

Novac kojim će se roditelji potpuno osloboditi plaćanja boravka djece u jaslicama i vrtiću osigurat će se od plaćanja koncesije za Žičaru.

Sredstva za izgradnju potpuno novog vrtića osigurat će se iz EU fondova i kredita.

„Grad do danas ne naplaćuje korištenje svojih dobara u cijelosti, a ekstreman primjer za to je žičara, od koje do danas nismo uprihodili niti kune. Konačno bi i Dubrovčani trebali imati korist od svoje imovine, a ne samo neki drugi“ – izjavila je Orlić u priopćenju za javnost koje potpisuju ona i glavni tajnik DDS-a mr. sc. Ivan Jelčić, prof. 

Popularni Članci