POZITIVNA SUBOTNJA PRIČA Pošli na placu u Gružu i prikupljali pomoć za siromašnu djecu Afrike (FOTOGALERIJA)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
'Kap vode-ocean ljubavi' naziv je humanitarne akcije s ciljem prikupljanja novčane pomoći za izgradnju sustava za dopremu pitke vode u sela Župe sv. Franja Asiškog u Monduli Juu u Tanzaniji koju je jutros odradila Župa sv. Mihajla u Lapadu.  

Tako su djeca Župe sv. Mihajla zaboravila na kompjutorske igrice te su svoje subotnje jutro odlučili posvetiti pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, kako i priliči ovom predlbagdanskom razdoblju. Okupili su se na placi u Gružu te prolaznicima dijelili letke, a svi su oni mogli ubaciti simboličnih 10 kuna u kutiju kako bi pomogli djeci Afrike. 

Nedostatak pitke vode najveći je problem afričke župe koja nije dostupna u niti jednom selu. Kako bi preživjeli, tamošnji stanovnici koriste vodu iz umjetnih jezera koja su sami iskopali, no ta voda nije količinski dovoljna za cijelu godinu jer se nakon kratkog vremena pretvara u blato koje stanovništvo uzima i pohranjuje u posude čekajući da se mulj slegne. Takva se voda potom koristi za piće što izaziva različite opasne bolesti na području u kojem ljudi žive na rubu egzistencije. 

U Župi sv. Franja Asiškog djeluje pater Tomislav Mesić gdje je izgradnja sustava za dopremu pitke vode u vrijednosti od oko 30 tisuća eura prioritet kako bi se riješilo pitanje vodoopskrbe, ali i spriječila pojava brojnih bolesti koje su najčešći uzrok smrti na tom području. 

Svi koji žele pomoći mogu se javiti Župi sv. Mihajla ili uplatiti novčana sredstva na žiro račun HR5824070001500318088, OTP banka. 

Popularni Članci