PREDSTAVLJEN ZIMSKI FESTIVAL Pregršt programa, medo 'seli' u park u Pilama, klizalište u Lapad

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubravko Lenert/Dubrovački zimski festival
Na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Festivalskoj palači, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić opisala je detalje programa ovogodišnjeg Zimskog festivala.

Zamjenica Tepšić istaknula je kako se na programu radi od lipnja te da se nastojalo pokriti veći broj lokacija širom Grada. Najavljene su radionice za najmlađe, kućice i brojni sadržaji. 

'Napravit će se mapa božičnih drvca s lokacijama na kojima će se postaviti drvca koja će kititi mali i veliki, u suradnji sa školama. Sve će to biti obuhvaćeno aplikacijom koja će se moći skinuti. Drugi projekt se tiče obilaska jaslica. Imat ćemo aplikaciju koja će se baviti jaslicama i bit će obuhvaćeni svi Betlehemi, kako oni u crkvama, tako i vanjski, a održavat ćemo i radionice za najmlađe o tome kako izraditi jaslice. Od novih lokacija moram istaknuti program za najmlađe i Medov park u Pilama', kazala je Tepšić te pojasnila kako će tijekom Festivala park u Pilama biti pretvoren u svojevrsnu obiteljsku oazu u kojoj će se održavati zabavni program, puštat će se umjetni snijeg, a sve posjetitelje dočekivat će popularni medo, simbol Zimskog festivala.

'Novost je i program u Uvali Lapad. Tu će biti klizalište, na jednom od tenis terena. Bit će koncipiran i program za one nešto starije, a bit će i kućica. Imat ćemo i prometovanje vlakića oko klizališta. Taj prostor je zaista bio zapostavljen', naglasila je Tepšić te dodala kako će se Gradska uprava pobrinuti da se božićni duh osjeti u cijelom Gradu.

'Ono što ostaje je prostor Brsalja, gdje će biti kućice, ali i još jedan prostor, a to je Gundulićeva poljana gdje ćemo imati program koji ćemo nazvati Gundulićev zimski san. Orlando sa šalom je karakterističan, a šalom ćemo okititi i Gundulića i Držića', najavila je zamjenica gradonačelnika te otkrila kako će dvije kućice biti smještene i na Bunićevoj poljani, a najavila je i nastupe klapa i kolendavanja.

Novost su i sadržaji u Mokošici, odnosno adventska popodneva koja će se održavati na igralištu pokraj Kissa. Nedjeljom popodne bit će organizirani nastupi bendova, zborova i slično.

Što se tiče kućica unutar povijesne jezgre, bit će raspoređene u tri zone: park u Pilama, Brsalje i  Stradun, potom dio ispred Katedrale i Kneževa dvora, gdje će biti velika jelka i adventski vijenac, te Bunićeva poljana. Uz već spomenutu Uvalu Lapad, kućice će biti postavljene i u Gružu, u parku Luja Šoletića.

Najmovi kućica će ići kroz poduzeće Sanitat, a prodaja suvenira u KIC-u u Luži.

Već tradicionalno, za trajanja Festivala, Libertasovi autobusi u poslijepodnevnim satima vozit će besplatno.

Uz ove sadržaje, organizirani su i brojni koncerti domaćih zvijezda, a tko će nas sve zabavljati, pročitajte OVDJE.

Ivona Butjer/Julia Mačinković

Popularni Članci