ZAŠTITA PODMORJA Prekogranična suradnja Hrvatske i Crne Gore (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Mjere upravljanja Natura 2000 područja Akvatorij pod Konavoskim stijenama naziv je radionica za dionike u sklopu projekta 4M, koje su se održale u Dubrovniku i Čilipima.

Radionice su organizirane u sklopu projektne aktivnosti 1.3 Izrada mjera upravljanja za morsku ekološku mrežu: Akvatorij pod Konavoskim stijenama, gdje su dionici imali prilike čuti više o Natura 2000 mreži Europske unije, identificirati vrijednosti područja Akvatorij pod Konavoskim stijenama i prijetnje očuvanju vrijednosti tog područja. Svojim aktivnim sudjelovanjem i iznošenjem vlastitih iskustava, dali su doprinos upravljanju Natura 2000 područjima.

Projekt Kartiranje, monitoring i upravljanje prekograničnom Natura 2000 mrežom na moru (4M), s cijem unaprjeđenja prekogranične suradnje Hrvatske i Crne Gore, vezano uz zaštitu podmorja, doprinosi poboljšanju upravljanja i smanjivanja utjecaja na morska staništa i vrsta od interesa za EU Zajednicu u prekograničnom području, započeo je u srpnju 2015.

U proteklom razdoblju partneri projekta, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko–neretvanske županije, Udruga Sunce te partneri iz Crne Gore ekološka udruga Green Home i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore, surađivali su u brojnim aktivnostima vezanim uz unaprjeđenje upravljanja morskim resursima na prekograničnom području Hrvatske i Crne Gore (Cavtat – Prevlaka, HR i Arza – Platamuni, CG).

Projekt se financira u sklopu Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora. Vrijednost projekta je gotovo 334 tisuće eura, a EU financira projekt s gotovo 284 tisuće eura. Ugovorno tijelo u Republici Hrvatskoj je Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Popularni Članci