PRVI DONOSIMO Dubrovnik postaje jedna od najvažnijih lokacija 'Ratova zvijezda', a evo i zašto!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Sve su glasnija šuškanja oko detalja novog, osmog nastavka planetarno popularnog serijala 'Star Wars' koji se uskoro počinje snimati u Dubrovniku koji bi, po svemu sudeći, lako mogao postati jedna od najbitnijih lokacija na kojima se snimao filmski serijal. 

Pojedini starni mediji objavili su kako bi nova epizoda koja se snima u Dubrovniku trebala nositi naziv Tale Of The Jedi Temple, u prijevodu Priča o Hramu Jedi vitezova. Obzirom kako su upravo Jedi vitezovi okosnica Ratova zvijezda, može se pretpostaviti kako bi hram mjesto mogao imati u Dubrovniku što dovoljno govori o važnosti grada u ovoj priči.

Inače, hram se nikada do sada nije pojavljivao u prijašnjim epizodama, ali je važno mjesto koje prethodi uvodu u prošlu, sedmu epizodu na način da se radnja vraća unatrag i objašnjava višegodišnji nestanak Lukea Skywalkera i potragu za njim, pa je vrlo izvjesno kako bi se u osmoj epizodi hram mogao i pojaviti te kako bi se u novoj epizodi mogle razjasniti okolnosti oko ubojstva Jedi vitezova. 

Šuška se i kako će Lucasfilm i Disney veliki dio filma snimati na otvorenim ulicama Grada što je također poprilično značajno obzirom kako se do sada većina radnje snimala u zatvorenom studiju, točnije poznatom Pinewood studiju.

Inače, prva proba održat će se večeras, zbog čega će Stradun biti zatvoren od 20.00 sati do ponoć, a snimanje će se održavati od 9. do 20. ožujka.

Popularni Članci