Ravnateljica Matušić obavijestila zaposlenike da je u ostavci, na adresu Upravnog vijeća Linđa ništa službeno nije stiglo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Posljednjih dana u lokalnim medijima jedna od gorućih tema je neslužbena ostavka ravnateljice Folklornog ansambla Linđo Anuške Matušić. Ona je jutros službeno obavijestila sve zaposlenike kako je u ostavci te kako se i umjetnički više neće miješati u odluke Ansambla.

Predsjednik Upravnog vijeća Linđa Pero Milković za Dubrovački dnevnik je kazao kako je gradonačelnik Mato Franković pravovremeno obaviješten o situaciji koja potresa Ansambl proteklih godina. 'Kada je Gradsko vijeće za vd ravnateljice imenovalo Josipu Pavlović, u Linđo se jednostavno vratilo zadovoljstvo i zaposlenih i svih mladih koji su dio Linđove priče. Stvari su krenule na bolje. Nakon tog razdoblja, iz nama nepoznatih razloga, bivša gradska vlast, usprkos prijedlogu Upravnog vijeća i Vijeća zaposlenika, na mjesto ravnateljice nije zaposlila dotadašnju vršiteljicu dužnosti, već je novom ravnateljicom imenovana Anuška Matušić. Mi u Vijeću smo je upoznali sa svim problemima koje smo imali unutar Ansambla', rekao je Milković te dodao da su se na poteškoće na koje je Linđo nailazio godinama zatvarale oči te da su se one gomilale.

Milković se osvrnuo i na izbor umjetničkog ravnatelja te njegov odnos s Anuškom Matušić. 'Gospar Krunoslav Šokac izabran je na natječaju na kojem je ispunjavao sve uvjete. To je čovjek koji ima impresivnu biografiju. Svi smo napokon odahnuli i rekli 'To je to, Linđo kreće naprijed'. Ipak, sada smo svi svjesni da ravnateljica i umjetnički ravnatelj nisu našli zajednički jezik sa zaposlenicima i amaterima te da su stvari krenule nizbrdo', istaknuo je predsjednik Upravnog vijeća.

Prema njegovim riječima, na adresu Upravnog vijeća nije stigla pisana ostavka ni ravnateljice Matušić, ni umjetničkog ravnatelja Šokca. 'Upravno vijeće, kao tijelo u Linđu, nema ovlasti smijeniti ravnateljicu, kao ni umjetničkog ravnatelja. To može samo gradonačelnik s Gradskim vijećem. Naša dužnost je nadzor ustanove i ravnateljice te prenošenje situacije i problematike osnivaču, odnosno Gradu Dubrovniku. Naše obveze smo uredno ispunjavali i osnivača upozoravali na greške koje je činila prošla vlast', kazao je Milković.

Upravno vijeće je na svoj posljednji sastanak pozvalo i Sulejmana Muratovića, čovjeka koji je Linđo, praktički stvorio. 'Više puta sam komunicirao s njim jer znam da on svojim iskustvom može dati savjet svima, i zaposlenicima, i amaterima, ali i ravnateljici. Na tom sastanku bili su prisutni svi. Složili smo se da se trebamo ujediniti i početi raditi timski ako želimo dobre rezultate. Ako igra svatko za sebe, Linđa tu nema. Zato je i došlo do ove situacije. Na kraju tog sastanka ravnateljica Matušić obvezala se na obavljanje razgovora sa zaposlenicima i rješavanje problema unutar Ansambla kako bismo krenuli u sezonu nastupa. Ipak, svjesni smo kako u Linđu, nažalost nema ni T od timskog rada', rekao je za Dubrovački dnevnik predsjednik Upravnog vijeća Pero Milković te još jednom naglasio kako je o svemu obaviješten i gradonačelnik koji bi se do kraja tjedna trebao sastati s ravnateljicom.

Milković je zaključno još jednom izrazio želju za rješavanjem situacije u Ansamblu. 'Ja, kao i svi, se zaista nadam da će Linđo ponovno vratiti slavu koju je imao u svojim najboljim danima kad je ansambl bio prepoznatljiv po svojim nastupima, kao i velikom broju mladih ljudi koji su kroz njega prošli i koje uz to razdoblje vežu samo najljepše uspomene. Upravo su naši mladi plesači i pjevači simbol Folklornog ansambla Linđo koji se zbog njih održao sve ove godine', zaključio je Pero Milković.

Popularni Članci