REKORDNA ZAINTERESIRANOST ULAGAČA Ulaze li hoteli Maestral u iduću sezonu s novim vlasnikom?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Poziv za privatizaciju posljednjih državnih hotelskih poduzeća-dubrovačkog Maestrala, Hotela Makarska i crikveničkog Jadrana, rezultirao je rekordnim interesom ulagača.

Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) pristiglo je na javnim natječajima za prodaju većinskih paketa u tim tvrtkama čak 88 neobvezujućih ponuda, koje su zaprimljene, kako se neslužbeno čuje, i od velikog broja renomiranih domaćih i stranih hotelijera.

Najveće zanimanje, očekivano, iskazano je za Hotele Maestral, u kojima država na prodaju nudi svoj 75,32 postotni udjel, a za koji će se u drugi krug pozvati ukupno 40 potencijalnih kupaca. Za 70,54 posto udjela u Hotelima Makarska javilo se 26 kandidata, a za Jadranovih 75,81 posto želi ukupno 22 investitora. Konačnu cijenu i druge uvjete pod kojima će se ponuditi većinski paketi turističkog portfelja u drugom obvezujućem krugu, kako Poslovni dnevnik saznaje, bit će utvrđeni već kroz nekoliko dana na sjednici Upravnog vijeća CERP-a.

Zainteresiranim ponuđačima bit će omogućeno dubinsko snimanje tvrtki, a predaja obvezujućih ponuda očekuje se do konca ove godine. Zaključenje tih posljednjih privatizacijskih procesa u turističkom portfelju, uz Club Adriatic u kojemu 15 kandidata koji su iskazali interes u prvom krugu upravo provodi dubinsko snimanje, trebalo bi označiti konačan izlazak države iz vlasništva u hotelskim poduzećima, a Maestral, Jadran i Makarska, te Club Adriatic, bi već u iduću turističku sezonu ušli s novim vlasnicima, piše Poslovni dnevnik.

Popularni Članci