RONIOCI KOJI PRETRAŽUJU ŠIPANSKI KANAL: 'Uvjeti su dosta teški, vjetar nam stvara probleme'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Potraga za nestalim osobama stradalima u teškoj pomorskoj nesreći nastavlja se i danas. 

Potraga je započela u 06.00 sati ujutro, a u njoj sudjeluju tri policijska plovila, dva plovila Lučke kapetanije, turistički brod 'Argosy', službeno plovilo carine, ribarica Orka, helikopter MUP-a, ronioci specijalne jedinice policije te djelatnici GSS-a i članovi Ronilačkog kluba Dubrovnik s gumenjakom. Pretražuje se kopno i more. 

Već drugi dan u potrazi sudjeluju ronioci specijalne policije iz Splita koji ulažu nadljudske napore kako bi se pronašle nestale osobe. Kako su ronioci koji su bili na terenu kazali za Dubrovački dnevnik, zaranjaju u veće dubine, a uvjeti na terenu su poprilično zahtjevni. Inače, još je jučer na konferenciji za medije na kojoj je govorio i resorni ministar Oleg Butković rečeno kako vremenski uvjeti otežavaju potragu. 

'Zaranjali smo na više od 50 metara dubine. Uvjeti su zaista teški za jednu ovakvu potragu. Organizirali smo nekoliko timova te naizmjenično zaranjali upravo zbog težine zarona i zahtjevnosti potrage. Najveći problem nam je svakako vjetar. Jučer smo cijeli dan bili tamo, a danas nastavljamo', rekao je za Dubrovački dnevnik jedan od ronilaca. 

Podsjetimo, dosad su pronađena tijela četiri osobe, dvije osobe su ozlijeđene, dok se za tri osobe još uvijek traga. 

Popularni Članci