Saudijski princ prošetao Stradunom, u stopu ga pratio Vincenzo Blagaić

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
Jedan od najbogatijih ljudi svijeta, saudijski princ Valid bin Talal bin Abdul-Aziz Al Saud u petak poslijepodne posjetio je Dubrovnik. 

Saudijski princ u Dubrovnik je stigao helikopterom iz Makarske gdje se ranije susreo s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.

Po dolasku u povijesnu jezgru princ je u kratki protokolarni posjet primljen u Gradskoj upravi gdje ga je dočekao gradonačelnik Andro Vlahušić i direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić. Svita se nakon toga prošetala Stradunom te uputila u restoran Nautika na večeru.

Zanimljivo je da se od imućnog princa ni trenutka nije odvajao Vincenzo Blagaić, direktor tvrtke 'Dubrovački biser' koja stoji iza turističkog mega projekta 'Hrvatski san' u Dubrovačkom primorju. Logično, jer je poznato da princ inače ulaže u telekomunikacije, internet, društvene mreže, bankarstvo, ali i hotelijerstvo te u medije. 

Blagaić je više od pola sata prije prinčevog dolaska ušao u Gradsku upravu. Nakon sastanka su se znakovito rukovali ispred Gradske kavane, a princa Blagaić nije puštao iz vidokruga niti dok su prelazili preko Straduna.

Kod Onofrijeve fontane svoje licitarsko srce princu je, bezuspješno, pokušao 'uvaliti' dubrovački trubadur Mirso. 

Podsjetimo, Valid bin Talal bin Abdul-Aziz Al Saud u Makarskoj je danas s predsjednikom Ivom Josipovićem u Makarskoj razgovarao o mogućoj suradnji u turizmu, ali i o suradnji u vojnoj industriji.

Njegova imovina procjenjuje se na 28 milijardi dolara. 

Nakon petodnevnog posjeta Princ će večeras napustiti Hrvatsku, naravno kako je i došao - privatnim avionom. 

Petar Ipšić

Popularni Članci