SEDMA SJEDNICA VIJEĆA Proračun, korak bliže kupnji Vile Čingrije, razrješenje ravnatelja Rezervata Lokrum, novi članovi upravnih vijeća

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PIXSELL/DD
Sedma sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održat će se 19. i 20. prosinca s početkom u 16 sati. 

Za sjednicu je predložen dnevni red od ukupno 48 točaka. Između ostaloga, vijećnici će odlučivati o Prijedlogu Proračuna Grada Dubrovnika za 2018. godinu. Također, na dnevnom redu, između ostalog naći će se Prijedlog zaključka o prihvaćanju ponude Republike Hrvatske za kupnju nekretnine u naravi kompleks „Vila Čingrija“. Podsjetimo, o kupovini Vile govori se već nekoliko godina, a gradonačelnik Franković iskazao je zainteresiranost za kupnju čim se objavi natječaj od strane Ministarstva državne imovine.

"Gradska uprava je zainteresirana za kupovinu sve one imovine od iznimnog povijesnog, baštinskog i kulturološkog značaja za Grad Dubrovnik poput Vile Čingrije", govorio je gradonačelnik Franković te najavio kako će taj prostor biti u potpunosti otvoren za javnost, dok će se odluka o namjeni unutarnjeg prostora donijeti uskoro.

Na dnevni red ove sjednice uvršten je i Prijedlog rješenja o razrješenju ravnatelja Javne ustanove Rezervat Lokrum kao i imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove Rezervat Lokrum. Krajem studenog još uvijek aktualni ravnatelj Rezervata Mario Tevšić najavio je sporazumni raskid ugovora koji je kasnije potvrdilo i Upravno vijeće ustanove stoga se očekuje kako će i Gradsko vijeće potvrditi ovu odluku. Prema neslužbenim informacijama kao vršiteljica dužnosti ravnateljice bit će izabrana voditeljica Odjela za zaštitu, održavanje i promicanje Rezervata Marija Crnčević.

Na sedmoj sjednici razriješit će se i imenovati novi članovi upravnih vijeća Javne ustanove u kulturi Dom Marina Držića, Dubrovačkog simfonijskog orkestara, FA "Linđo", Kinematografa, Kazališta Marina Držića i Javne ustanove Športski objekti Dubrovnik.

Također, vijećnici će raspravljati i o Odluci o zakupu javnih površina, o Planu korištenja javnih površina u povijesnoj jezgri, komunalnom doprinosu, pravilniku o dodjeli stipendija učenicima i studentima s područja Grada Dubrovnika i ostalim važnim temama za Grad Dubrovnik. 

Popularni Članci