SILA JE S NAMA! Stradun zatvoren za prolaznike, počela proba za 'Ratove zvijezda' (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Hrvoje Batinić, MP, Grgo Jelavic/PIXSELL
Proba snimanja novog, osmog nastavka legendarnog filmskog serijala 'Ratovi zvijezda' održava se večeras, zbog čega će Stradun biti zatvoren za prolaznike do ponoći. Na fotografijama 'zavirite' iza barijera i pogledajte kako večeras Stradun izgleda.

Ponešto o snimanju filmskog spektakla u Dubrovniku kazao je gradonačelnik Andro Vlahušić.

'Stradun se večeras zatvara, ovo je zasigurno jedan od najsloženijih projekata u povijesti filma. Bit će relativno otežano kretanje noću, ali bih se zahvalio producentima što su maksimalno u obzir uzeli život Grada. No, da je bilo potrebno za dnevne scene, naravno da bi i te dnevne scene upotrijebili. Ipak, kretanje Gradom će biti dozvoljeno za sve nužne potrebe kao što su kola hitne pomoći, vozila vatrogasaca, sve će službe funkcionirati,' izjavio je Vlahušić.

Također je dodao kako će se napraviti jedan medijski pult, u dogovoru s producentima, kako bi se dobile potpune informacije koje bi mediji mogli prenijeti svojim gledateljima odnosno čitateljima.

Ovo nije prvi put kako se Stradun zatvara, a slično se moglo vidjeti i tijekom snimanja planetarno popularne HBO-ove serije Game of Thrones.

'Međutim, nikada Stradun nije bio ovako uređen, nikada nije bio izabran da bi se relativno malo modificirao. Modifikacija Straduna je relativno mala, kad ga gledate iz šire prespektive, međutim kad se približite to izgleda uistinu čarobno,' dodao je Vlahušić.

Što je još kazao o snimanju 'Ratova zvijezda', kad će doći poznate zvijezde, kako teku pregovori oko 'Jamesa Bonda', pogledajte u videozapisu.

Popularni Članci