ŠIŠA DOBIO SPOR PROTIV SIMFONIJSKOG ORKESTRA! Morat će mu isplatiti više od 800 tisuća kuna i vratiti ga na radno mjesto

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: I.B. / PortalOko
Žalba Dubrovačkog simfonijskog orkestra na prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Dubrovniku iz 2016. godine, a vezano uz otkaz nekadašnjeg ravnatelja Orkestra Pera Šiše, odbijena je ovog tjedna na Županijskom sudu u Zagrebu.

Prema presudi Županijskog suda u Zagrebu, Dubrovački simfonijski orkestar dužan je bivšeg zaposlenika i bivšeg ravnatelja DSO-a Pera Šišu vratiti na njegovo radno mjesto, a on će, kako se pretpostavlja, svoje pravo i iskoristiti. Također, Sud je odlučio kako je Dubrovački simfonijski orkestar dužan Šiši isplatiti sve plaće koje nije primio u pet godina jer je dobio nezakonit otkaz, uključujući i kamate, božićnice, bonove, regrese, sudske troškove, a taj se iznos procjenjuje na 850 do 900 tisuća kuna!

Županijski sud u Zagrebu je ovom presudom potvrdio presudu Općinskog suda u Dubrovniku prema kojoj je radni odnos između DSO-a i Šiše nezakonito prekinut, a takva odluka DSO-a smatra se nevaljanom.

S obzirom na činjenicu kako je riječ o pozamašnom iznosu, u slučaju blokiranja računa Orkestra od strane FINA-e, Orkestar bi se mogao naći u financijskim problemima. U tom slučaju bi Orkestar mogao zatražiti pomoć Grada, a navedeni bi iznos ili dio iznosa Grad Dubrovnik morao platiti iz proračunskih sredstava.

Podsjetimo, Šiša je prošle godine dobio i upravni spor protiv Gradskog vijeća na Upravnom sudu u Splitu, čime je pravomoćnom presudom poništeno rješenje Vijeća iz 2012. godine o imenovanju Damira Milata ravnateljem DSO-a te je predmet vraćen na ponovni postupak. Milat je tada prestao biti ravnatelj Orkestra, a to je ponovno postao odlukom Gradskog vijeća iz lipnja 2016. godine kad je prijedlog da bude ravnatelj izglasan na sjednici.

Popularni Članci