SMJEŠTAJ ZA RADNU SNAGU Vekselberg gradi hotel za buduće radnike Belvedera

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Radnici budućeg hotela Belveder, čije se otvaranje očekuje za sezonu 2019. godine, trebali bi prema najavama spavati u novom u posebno uređenom hotelu za radnike, s obzirom na to da je ruski investitor Viktor Vekselberg, osim u preuređenju trošnog zdanja poznatog hotela, odlučio investirati i u hotelske kapacitete za sezonce.

Kako investitori misle ozbiljno, potvrdio je Vekselbergov konzultant u Hrvatskoj Davor Štern, piše Jutarnji list, koji kaže kako se tvrtka za pomoć već obratila gradskim vlastima.

'Točno je, odlučeno je da se ide u gradnju specijalnih kapaciteta za radnu snagu te u ovom trenutku tražimo neku prikladnu lokaciju ili zgradu u kojima bi se takav smještaj mogao organizirati. Dubrovačkim gradskim vlastima već smo poslali zamolbu da nam eventualno ponude neku nekretninu ili zemljište u gradskom vlasništvu, ali ako se ne pronađe dovoljno dobra gradska lokacija, prostor ćemo potražiti na tržištu,' rekao je Štern.

Bit će to u posljednje vrijeme treća investicija hotelijera u namjenski smještaj za sezonsku radnu snagu.

Kako je pojasnio Štern, hotel Belveder trebao bi zapošljavati oko 120 radnika, od kojih će kako računaju dobar dio dolaziti iz Dubrovnika, no za one koji budu dolazili iz nekih drugih krajeva, tvrtka će riješiti prikladan smještaj.

'To je ipak jako važno u hotelima visoke kategorije. Za radnike je važno da stanuju relativno blizu hotelu i da ne moraju dugo putovati na svoje radno mjesto, a posebno je važno da imaju dovoljno velik smještaj u kojem se mogu normalno pripremiti za radni dan,' kazao je te dodao kako se trenutno razmišlja o nekoliko lokacija u Dubrovniku.

Radovi na hotelu trebali bi početi krajem jeseni ove godine.

Popularni Članci