ŠOU NA PILAMA Sezona počela, a turističkim štandovima ne daju raditi i naplaćuju im kazne

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Nesposobni Grad Dubrovnik nije u stanju urediti situaciju s štandovima na Pilama

-Ovo je katastrofa – požalila nam se jedna vlasnica štandova s Pila – Turistička sezona je počela, a nama nadležni ne daju da donesemo štandove i da radimo, nego nam komunalni redari naplaćuju kaznu. Mi svake godine plaćamo lijepu svotu u gradski proračun, neki čak i nekoliko stotina tisuća kuna, a nama Grad Dubrovnik vraća na ovakav način.

Problem je, kažu, što Grad Dubrovnik nije raspisao natječaj za ovu sezonu za štandove na Pilama.

-Kada oni misle raspisati natječaj? U jesen, kada turistička sezona završi? – očajni su koncesionari – I prošlih godina uvijek se kasnilo s raspisivanjem natječaja što samo podiže nervozu kod turističkih djelatnika na Pilama, ali i onih koji bi željeli postati novi koncesionari.

Možda je to zbog pada gradskog proračuna, rekli smo im.

-Pa Grad svejedno mora funkcionirati. Mogla je povjerenica raspisati natječaj ili nadležni Upravni odjel. Pa nije valjda da ti ljudi sad ništa ne rade dok ne prođu izbori? Kako vidimo, komunalni redari su u punom pogonu i naplaćuju nam kazne, jer pokušavamo raditi kao koncesionari koji su dobili štand na prošlom natječaju.

Odgovore smo pokušali dobiti od nadležnih u Gradu Dubrovniku, ali oni su se na naš upit oglušili. Situacija na Pilama trenutno je kaotična – bookeri koncesionara, poput najgorih šibicara, hvataju potencijalne turiste bez da se na Pilama nalazi ijedan štand.

Nevjerojatno je kako Grad Dubrovnik iz godine u godinu ne može na vrijeme raspisati natječaj kojim bi regulirao situaciju na Pilama, nego svojim nonšalantnim ponašanjem stvara nervozu kod koncesionara i turističkih radnika, te radi šaneraj od Pila i cjelokupne turističke slike Dubrovnika.

Također je apsurdno da slavonski radnici iz godine u godinu dolaze početkom travnja, i pokušavaju nešto zaraditi, a Grad Dubrovnik im ne dopušta. A oni za to vrijeme moraju plaćati stanarinu. Pa je li tako teško urediti situaciju na Pilama?

MM

Popularni Članci