SVAĐA NA RELACIJI DUBROVNIK-NEUM Grad prvi put neće sudjelovati na večeri Neumljana, Raguž smatra da je riječ o političkoj igri

Autor: Tea Stjepović
Zavičajna udruga Neum iz Dubrovnika večeras će u hotelu Valamar Lacroma tradicionalno održati sedmu večer Neumljana, ali prvi put bez predstavnika Grada Dubrovnika. 

Naime, dogradonačelnik Željko Raguž za Dubrovački dnevnik je potvrdio da Grad Dubrovnik službeno nije dobio poziv za tradicionalnu večeru na kojoj su svaki put dosad bili. 

'Dobio sam telefonski poziv od predsjednika Mirka Maslaća koji mi je rekao da nas iz Grada nije ni mislio zvati, ali radi reda je ipak uputio poziv telefonskim putem. Smatram da je to vrlo neozbiljno', poručio je Raguž koji se pita je li tu riječ o nekoj predizbornoj kampanji.

NEĆE NAS POSVAĐATI

'Ovim putem im želim reći: 'Oprosti im Bože na vodstvu, ne znaju što rade. Svim današnjim gostima poručujem da više uživaju uz bend i muziku, a manje uz političare i njihove govore koji će sigurno pokušati ovu nastalu situaciju iskomentirati u nekom drugom smislu koji njima odgovara', kazao je dogradonačelnik Raguž kojem će ovo biti prvi put da neće sudjelovati na večeri Neumljana iako su njegovi podrijetlom iz Hercegovine.

'Mene s tim dragim ljudima neće na ovaj način nikako posvađati. Neka vjeruju onima koji su rekli da će smanjiti PDV, pa su ga danas povećali. Sa svim tim ljudima gajim prisan odnos bez obzira tko je u ovom trenutku na čelu', ustvrdio je Raguž. 

Na pitanje zna li koji je razlog zašto ove godine Grad Dubrovnik nije dobio službeni poziv, Raguž je odgovorio:

'Ne znam, oni govore da je to financijske prirode, da se prošle godine nešto nije uplatilo na njihov račun, ali to nije razlog da se nekoga na ovaj način ne zove. Pogotovo što znamo da je sada izborna godina, ali to nije ni red ni način. Sve ovo je sad u suprotnosti onoga koji je bio osnivač Zavičajne udruge, gospodin Milan Perić koji je ovo vodio i na neki način podigao na noge, da bi kasnije bio smijenjen i ovo trenutačno ide jednom silaznom putanjom i vrlo mi je žao zbog toga', zaključio je Željko Raguž.

ZA GRAD JE REZERVIRAN STOL

Za komentar je upitan i aktualni predsjednik Zavičajne udruge Neumljana, Mirko Maslać.

'Čuo sam se s zamjenikom gradonačelnika i usmenim putem su upućene pozivnice. Sreli smo se prije nekoliko, događaj je službeno najavljen i oni svake godine dolaze. Usmeno smo se dogovorili, rekli su se odazvati, tako da dalje više nismo ništa slali', kazao je Maslać te poručio da mu je jako žao što Željko Raguž ima ovakve komentare s obzirom da se s njime i usmeno čuo. 

'On je uvijek dolazio, iz Grada su se uvijek odazivali. Događaj smo najavili prije desetak dana, pa smo prije par dana ga ponovno napomenuli. On se tada ispričao da neće moći doći jer ima svadbu u Čapljini. Rekao je da će svakako doći gradonačelnik', objašnjava Maslać koji je je do trenutka ovog razgovora bio uvjeren da će netko iz Grada Dubrovnika ipak doći jer su se tako dogovorili.

'Ako netko treba svečanu pozivnicu onda smo mi pogriješili, ali smo računali na odaziv kao svake godine', poručio je Maslać. 

Na komentare vezane za politiku i predizbornu kampanju, Maslać je komentirao da Udruga nema veze s politikom.
'Ovo je sedma godina za redom kako se odvija druženje, zabava i večera. Iz Grada su bili svih šest puta i uredno su pozivani svake godine, kao i ove. Nadali smo se odazivu i za njih je rezervirano mjesto', poručio je Maslać te dodao da još uvijek računa na njihov dolazak. 

Popularni Članci