SVAKI DOGAĐAJ SADAŠNJICE IMA KORIJEN U PROŠLOSTI Na Sveučilištu predstavljena knjiga Miroslava Tuđmana (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Julia Mačinković
U amfiteatru Kampusa Sveučilišta u Dubrovniku predstavljena je knjiga 'Druga strana Rubikona: Politička strategija Alije Izetbegovića', autora Miroslava Tuđmana.

Sama knjiga rezultat je dugogodišnjeg rada Miroslava Tuđmana. Djelo je bazirano na dosad javnosti nedostupnim dokumentima i prijepiskama razgovora Alije Izetbegovića s drugim političarima. Prilikom predstavljanja sam autor je istaknuo kako je ova knjiga djelo na koje je potrošio najviše energije u svojoj dosadašnjoj znanstvenoj karijeri. 'Ovo predstavljanje organizirano je upravo u prostorijama dubrovačkog sveučilišta kako bi bila dostupna akademskoj zajednici. Svakako da daje jedan novi pogled na razdoblje do 1995. godine i zato smatram da će biti zanimljiva povijesničarima i znanstvenicima općenito', kazao je Tuđman.

Uz autora, knjigu su predstavili i povijesničari Mladen Ančić, Ivan Lučić i Marinko Marić.

Istaknuti hrvatski povjesničar Mladen Ančić istaknuo je kako je upravo ova knjiga dokaz da svaki događaj današnjice ima korijen u prošlosti. 'Sam Izetbegović bio je jedan od najzagonetnijih ličnosti svog razdoblja. I sama ta činjenica dovoljna je da istakne važnost ovog djela koje baca novo svjetlo na njegov lik, djelo, ali i utjecaj na događaje i političke postupke kojih smo mi danas svjedoci.

Predstavljanju su prisustvovali i zamjenik župana Joško Cebalo, gradonačelnik Mato Franković te predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Popularni Članci