SVEČANOST NA STRADUNU! 'Želimo postati najkvalitetnija i najsadržajnija turistička destinacija na Mediteranu!' (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Svečanost dodjele nagrade 'Šampion turizma' koju već tradicionalno dodjeljuje Večernji list upriličena je večeras ispred crkve svetog Vlaha. Naime, upravo je Dubrovnik ovogodišnji šampion turizma po izboru Večernjaka, a nagradu je preuzeo gradonačelnik Andro Vlahušić. 

Uz Vlahušića, svečanosti su nazočili glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić koji je uručio nagradu, predsjednica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić, direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić te direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić. Nagrada je dodijeljena danas, kad se obilježava Svjetski dan turizma, a glavna tema ove godine je dostupnost turističkih destinacija zbog čega su jutros na Stradunu predstavljena i pomagala za osobe s invaliditetom. Osim toga, u sklopu svečanosti je proslavljeno u tromilijunto noćenje koje je i ove godine ostvareno u Gradu. 

'Veseli nas što je to danas, na Svjetski dan turizma, i želimo se posebno posvetiti ljudima s posebnim potrebama i kojima dostupnost bilo koje destinacije, pa i dubrovačke, nije moguća. Mi smo stvarno turistički grad; grad koji od prvog do zadnjeg stanovnika živi od turizma,' izjavio je.

Posebnu pohvalu je uputio na račun Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji je cijeli događaj uveličao koncertom pod ravnanjem Alena Bjelinskog, a koji je izvodio teme iz filmskih klasika. Kako je Vlahušić naglasio, grad bez kulture i glazbe ne može biti turistički grad.

'Naši su rezultati impresivni. U zadnjih osam godina ostvarili smo duplo više noćenja i duplo veći broj dolazaka, a ove godine ćemo imati i milijun dolazaka. Ali, naravno, to nas ne zadovoljava. Ono što želimo, a na dobrom smo putu, jest to da budemo najkvalitetnija i najsadržajnija cjelogodišnja destinacija na Mediteranu. Mi smo glavni hrvatski brend, ali se također želimo natjecati s najboljima i zato želimo živjeti tokom cijele godine. Osim filmskih spektakla i ostalih projekata, želimo razvijati Grad u kojem o turizmu nećemo govoriti kao o djelatnosti nego o industriji slobodnog vremena,' kazao je Vlahušić. 

Zanimljivo je i to kako je Večernji list s dodjelom priznanja započeo 1975. godine kad je Dubrovnik također osvojio prestižnu nagradu. 

Popularni Članci