TO SE ČEKALO! Osniva se Javna ustanova Muzej Domovinskog rata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Lukunic/PIXSELL
Vijećnici Gradskog vijeća u četvrtak bi na sjednici, 23. u ovom sazivu, trebali odlučivati o osnivanju Javne ustanove Muzej Domovinskog rata. 

Ukoliko odluka bude prihvaćena, sjedište Muzeja bi trebalo biti smješteno u Gradu, na adresi Poljana Paska Miličevića 1. Javna ustanova će, naravno, dobiti i novog ravnatelja, a do njegovog imenovanja tu će dužnost obavljati privremeni ravnatelj kojeg će imenovati osnivač, a koji je dužan obaviti pripreme za početak rada Muzeja, donijeti Statut, te podnijeti prijavu za upis u sudski registar u roku od 90 dana od imenovanja.

'Muzej se ustrojava radi obavljanja slijedećih muzejskih djelatnosti: nabavka, sabiranje, zaštita, istraživanje, komuniciranje i izlaganje u svrhu proučavanja, edukacije i uživanja civilizacijskih, kulturnih materijalnih i nematerijalnih i prirodnih dobara te njihova stručna i znanstvena obrada i sistematizacija u zbirke, trajna zaštita muzejske građe, muzejske dokumentacije i muzejski prezentiranih baštinskih lokaliteta i nalazišta, te njihovo interpretiranje i prezentiranje javnosti putem različitih komunikacijskih oblika u stvarnom i virtualnom okruženju,' stoji u odluci. 

Popularni Članci