TO SU VOZAČI ITEKAKO ČEKALI Po Babinom kuku ćete se sad voziti puno sigurnije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Grad Dubrovnik je putem Upravnog odjela za promet izvršio ugradnju sigurnosne svjetlosne opreme u Ulici Iva Dulčića gdje su na pješačkom prijelazu postavljeni LED markeri kao i dva prometna znaka C02- obilježeni pješački prijelaz s integriranim led bljeskalicama koje se uključuju prilikom nailaska pješaka.

Ugrađeno osvjetljenje višestruko povećava uočavanje i raspoznavanje prometnog znaka pa time i njegovu funkcionalnost te se osigurava bolja vidljivost pješačkih prijelaza posebno noću i prilikom smanjenje vidljivosti.

Grad Dubrovnik sustavno radi implementaciji novih tehnologija u svrhu osiguravanja veće sigurnosti pješaka kao najnezaštićenijih sudionika u prometu. Ova intervencija samo je prvi korak na tom putu jer je gradska uprava pristupila izradi projektnog rješenja za širi obuhvat omeđen ulicama Iva Dulčića, Mostarska i Vatroslava Lisinskog kako bi se postigla najveća moguća razina sigurnosti svih sudionika u prometu.

Uz ugradnju navedene sigurnosne opreme izvršeni su  i potrebni popravci svih postojećih led markera na gradskim prometnicama.

Popularni Članci