TURISTIČKI RUJAN IZVRSTAN Evo su koji gosti dolazili najviše u Dubrovačko-neretvansku županiju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Porast u broju dolazaka i noćenja na području Dubrovačko-neretvanske županije je nastavljen i u rujnu, pa je tako tijekom prvih devet mjeseci ove godine registrirano preko milijun i 700 tisuća dolazaka s ostvarenih 7,6 milijuna noćenja. U usporedbi s 2016. godinom, dolasci su u porastu za 15, a noćenja za 12 posto.

U rujnu je na području naše županije registrirano preko 250 tisuća dolazaka, 13 posto više nego u u istom mjesecu 2016. te 1,1 milijun noćenja, što je za 8,6 posto više nego u rujnu 2016.

U navedenom razdoblju najviše su dolazaka ostvarili gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Poljske, Hrvatske, Francuske, BiH i SAD-a, a porast je u odnosu na lani ostvaren i u dolascima i u noćenjima.

Najveći broj dolazaka, veći u odnosu na 2016. godinu, ostvaren je na području grada Dubrovnika, a potom općinâ Konavle, Župa dubrovačka i Orebić te grada Korčule. I u broju ostvarenih noćenja, koji je također u porastu u odnosu na prošlu godinu, predvodi grad Dubrovnik, a slijede ga općine Orebić, Konavle i Župa dubrovačka te grad Korčula.

Kao i u 2016. godini, najveći broj turista koji su Dubrovačko-neretvansku županiju posjetili u prvih devet mjeseci ove godine odsjeo je u hotelima i objektima u domaćinstvu.

Popularni Članci