Uhljebski HEP četiri mjeseca maltretira dubrovačku marinu Frapu koja sama mora raditi njihov posao!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Krenuli su radovi na provođenju infrastrukture potrebne za opskrbu električnom energijom Marine Frapa koja se gradi na Lapadskoj obali.

Ovi radovi, na infrastrukturi neophodnoj za funkcioniranje Marine, već se dugo iščekuju, a za Dubrovački dnevnik samu situaciju komentirao je poduzetnik i investitor Stipo Pašalić. 

'Ovi radovi, vezani uz struju, otegli su se već četiri mjeseca, zahvaljujući HEP-u. Zaista nisam siguran što se tu događa i svaki dan sam sve više iznenađen načinom na koji ova država funkcionira. Radovi jesu u tijeku, ali moram napomenuti da je još potrebno izgraditi i trafostanicu, dovršiti ove trenutne radove, a, kako je krenulo, nisam siguran ni hoće li se Marina otvoriti do kraja ove godine', kazao je Pašalić te napomenuo da je dozvolu i zahtjev HEP-u podnio još prošle godine u svibnju.

'Ako je gotovo godina dana bila potrebna da se s ovim počne, što tu treba više govoriti. Iz Hrvatske elektroprivrede su mi rekli da se dijela posla, koji inače spada pod njihovu ingerenciju, uhvatim sam. Dakle, morali smo uzeti projektanta, sami tražiti dozvole, obavljati papirologiju koja je inače njihova zadaća. Pola toga što smo mi radili, trebao je odraditi HEP, no oni su rekli da će to potrajati dvije, tri godine ako to ne odradimo sami', kazao je za Dubrovački dnevnik Stipo Pašalić.

Popularni Članci