USKLAĐUJU SE PLAĆE Novi kolektivni ugovor za vrtiće stiže pred vijećnike

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Novi kolektivni ugovor za djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja za Grada Dubrovnika Zaključkom gradonačelnika Andra Vlahušića od 27. travnja upućen je Gradskom vijeću na raspravu i usvajanje, te je uvršten na dnevni red nadolazeće 19. sjednice zakazane za idući ponedjeljak.

S ciljem usklađivanja plaća i materijalnih prava djelatnika Javne ustanove Dječji vrtići Dubrovnik s kolektivnim ugovorom za službenike i namještenike u upravnim tijelima Grada Dubrovnika, a temeljem zaključka gradonačelnika od 20. siječnja, otvoren je pregovarački postupak sa Sindikatom radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske i Nezavisnim sindikatom radnika Dječjih vrtića. Peteročlani Pregovarački odbor Grada Dubrovnika predvođen zamjenicom Šimac Bonačić kao predsjednicom održao je tri interna sastanka i dva sastanka s predstavnicima sindikata u predškolskom odgoju.

Na sastanku sa sindikatima od 26. veljače godine usuglašena su materijalna prava djelatnika vrtića, te je dogovoreno usklađivanje koeficijenata za plaće djelatnika vrtića s koeficijentima za plaće djelatnika Grada Dubrovnika za stručne spreme VSS, SSS i NKV. Na sastanku održanom 21. travnja sa sindikatima su usuglašeni i koeficijenti za plaće za VŠS, što se prvenstveno odnosi na odgojiteljice u vrtiću, i to: 1,95 za djelatnike do 5 godina radnog staža, 2,00 za djelatnike od 5-10 godina radnog staža i 2,10 za djelatnike s više od 10 godina radnog staža.

Tekst ugovora vijećnicima će predstaviti zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

Značajnim povećanjem proračunskih izdataka Grad osigurava cjelokupan iznos potreban za usklađivanje plaća sa Zakonom o predškolskom odgoju, ali i nedostajuća sredstva prouzrokovana smanjenjem participacije roditelja u cijeni vrtića čime je postao jedan od gradova s najnižom cijenom vrtića u Hrvatskoj.

Popularni Članci