UVALA JE PRAVI RAJ NA ZEMLJI! Pogledajte kako izgleda prostor koji je postao bogatiji za restorane, igrališta i nove sadržaje (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: , Goran Mratinović, Ivona Butjer
Prva faza radova u Uvali Lapad je dovršena, kupači su pohrlili na plažu, a cijelo je područje dobilo novo, moderno i profinjeno ruho. Ekipa Dubrovačkog dnevnika bila je na novouređenoj plaži, a kroz sadržaje je proveo direktor Dubrovačkih zalazaka sunca Siniša Jerosimić.

Bez obzira na nove sadržaje, plaža je otvorena za sve. Uklonjene su ograde i barijere, a za osobe s invaliditetom osiguran je lift kako bi im se olakšao ulazak u more. Od samog ruba mora ostavljeno je oko 13 metara za kupače, a preko 150 kubika prostora je nasuto žalima te je plaža proširena za dva i pol puta. Stari objekt je srušen te se na tom području sada nalazi plaža koja je osigurala prostor za kupače koji dolaze na plažu sa šugamanima, kao i za one koje se žele opustiti u ležaljkama i pod suncobranima.

Uvala Sumratin dobila je ukupno tri ugostiteljska objekta, a riječ je o restoranu Tramonto sa slastičarnom koja ima raznovrsnu ponudu i proizvodi svoj vlastiti sladoled, novom cocktail i beach baru Sunset smještenom na plaži i a la carte restoranu i lounge baru. Inače, restoran Tramonto radit će tijekom cijele godine. Na sve usluge u restoranu i lounge baru domaće stanovništvo ima pravo na popust od 30 posto, kao i na usluge dobivene na plaži kao što je iznajmljivanje ležaljki i suncobrana. Trenutno je zaposleno ukupno 95 ljudi, od čega će 50-ak njih raditi tijekom cijele godine.

Vodilo se računa i o dječjoj razonodi pa su u Uvalu postavljene dječje sprave za igranje, dok je za one nešto starije predviđeno boćalište, teren za odbojku na pijesku i stolni tenis. Puno govora je bilo i o toboganu koji nije mogao biti uklonjen, ali je osvijetljen, a planira se i puštanje vode niz isti, no neće biti u funkciji.

Važno je napomenuti kako je tvrtka Dubrovački zalasci sunca uložila vlastita sredstva u fekalni kolektor, i to u iznosu od oko 1 250 000 kuna nepovratno što je poklon Gradu i građanima.

Iako je prostor Uvale sada oživljen u jednom sasvim novom, bogatijem izdanju, na tome se neće stati. Sljedeća faza koja bi trebala krenuti sa završetkom turističke sezone predviđa dva bazena; jedan za djecu, a drugi za odrasle, a cijelo područje dodatno će 'zazeleniti' čemu će doprinijeti sadnja maslina koja će činiti svojevrsnu zelenu oazu.

Hvalevrijedan projekt prepoznali su kako domaći, tako i turisti koji su uživali u pravom malom raju na zemlji, a kako to izgleda pogledajte u fotogaleriji i videozapisu.

snimatelj: Goran Mratinović

 

Popularni Članci