'UŽAS JE TAJ DUBROVNIK' Šamar popularnog kuhara svima koji slikaju i objavljuju račune iz Grada

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Facebook
Poznati hrvatski kuhar Mate Janković sudeći po objavama na Facebooku uživa u Dubrovniku.

Mnogima je ljetovanje u Dubrovniku sinonim za prestiž pa tako veliki broj poznatih posjete grad, uživaju u njegovim ljepotama te se često time hvale na društvenim mrežama. Bilo da su djevojke nogometaša, ruski milijarderi, poznati glumci, televizijska lica i ostali, svi oni prepoznaju čari Dubrovnika i znaju da je vrhunska svjetska destinacija. No, ponekad upravo zbog te doze luksuza cijene u Dubrovniku za goste niže platežne mogućnosti, posebno u povijesnoj jezgri, nisu prihvatljive pa se tako početkom svake turističke sezone pojedinci iščuđavaju.

Najčešća zgražanja su putem društvenih mreža gdje pojedinci dijele fotografije računa za koje smatraju da su iznimno visoki. I tako krene rasprava... Stotine komentara na jednu fotografiju, argumenti "za" i "protiv" pa čak dođe i do teških riječi. Na kraju, svi računi "padaju u vodu" kada se usporede dubrovačke cijene s cijenama u poznatim svjetskim gradovima. Tada je lako zaključiti da cijena naprimjer kave na Stradunu ne može biti prosječna i to mora znati svatko tko posjeti "najljepšu ulicu na svijetu". U nekim ulicama u povijesnoj jezgri koje su zavučene ili pak u drugim dijelovima grada poput Gruža ili Lapada mogu se pronaći ugostiteljske usluge znatno nižih cijena što je zapravo izvrsno budući da je riječ o kvartovima koji su 20-ak minuta od Straduna.

Potaknut apsurdima čuđenja, vrsni hrvatski kuhar i jedan od članova žirija u popularnom kulinarskom showu, Mate Janković, objavio je već dvije fotografije iz Dubrovnika kojima ukazuje kakvo je stanje po pitanju cijena u kafićima. Janković, inače poznat po svom sarkastičnom izražaju i ovaj put je na sebi svojstven način poručio što misli o tome.

Facebook

"Kažu da ljudi kada odu na godišnji prvo naruče kavu ili pivu. Eto, da riješimo nedoumicu kojoj skupini pripadam. Pijem ju na Stradunu, nije jeftina (iako zapravo je), ali i ja puno radim," napisao je Janković podijelivši fotografiju.

U svojoj drugoj objavi, dan poslije, Janković je podijelio račun iz jednog kafića u Vukovarskoj ulici.

"Užas je taj Dubrovnik", napisao je sarkastično on, a većina njegovih prijatelja je shvatila na što je mislio jer iznos računa za kavu i mineralnu vodu bio je samo 16 kuna.

Facebook

"Mislim da je Mate samo htio ovime ukazati da u Dubrovniku ima i pristupačnijih cijena s obzirom na nešto uobičajene veće cijene za taj grad. Ili se varam? Jer ovakve pa i skuplje cijene se mogu naći pa skoro u svakom prosječnom kafiću u Hrvatskoj," napisao je jedan od Jankovićevih prijatelja dok je drugi dodao kako je Janković ovim potezom "dao šamar svima koji slikaju i objavljuju račune iz Dubrovnika".

"Upravo to. Eto, jedva čekam otići u BMW tvornicu da im objasnim da su skupi i da bi trebali biti jeftiniji jer ja želim novu peticu", odgovorio im je na to poznati hrvatski kuhar Mate Janković.

Popularni Članci