VEKSELBERG SE POVLAČI IZ MILIJUNSKOG PROJEKTA OBNOVE BELEVEDEREA Vlahušić: Dubrovniku je nanesena šteta, investitorima poslana negativna poruka

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Najmoćniji ruski oligarh Viktor Vekselberg povlači se iz projekta obnove hotela Belevedere zbog komplikacija na Trgovačkom sudu, ispostava Dubrovnik, a već se šuška kako je upitan cijeli projekt obnove hotela. Situaciju je kao izrazito negativnu procijenio gradonačelnik Andro Vlahušić. 

'Najava povlačenja Viktora Vekselberga iz milijunskog projekta obnove hotela Belvedere me ražalostila. Smatram da je time nanesena velika šteta za Dubrovnik i Hrvatsku te cijeli hrvatski turizam, ali i buduću investicijsku klimu ako bi rješenje bilo negativno jer je investitor već uložio 12 milijuna eura. Sada se traži da se investicija zaustavi umjesto da učinimo sve da teče dalje sukladno zakonskim propisima. Ugrožen je razvoj dubrovačkog turizma, a i šalje se negativna poruka investitorima,' tvrdi Vlahušić. 

Podsjetimo, Trgovački sud je zakazao Skupštinu vjerovnika za 8. travnja kada bi se trebala dati suglasnost stečajnom upravitelju za utvrđivanje okolnosti po kojima je izvršena predaja navedenog hotela u posjed Vekselbergu. Ukoliko bi se uspostavilo kako ona nije izvršena u skladu sa zakonom, hotel bi se trebao vratiti u posjed stečajnog dužnika. Inače, njegova tvrtka 'Vila Laurus' za projekt je već uplatila 12 milijuna eura. 

Popularni Članci